Susanu: Sper ca în Legea salarizării unice să fie incluși și comisarii de la Protecția Consumatorului

Susanu: Sper ca în Legea salarizării unice să fie incluși și comisarii de la Protecția Consumatorului

Anul 2016 a fost un an extrem de intens în ceea ce privește activitatea Comisariatului Regional al Protecției Consumatorilor Brașov, iar echipele instituției au desfășurat numeroase acțiuni de control în baza tematicilor naționale, a tematicilor locale, dar și ca urmare a reclamațiilor depuse de cetățeni.

Însă, în contextul în care se discută despre promovarea unei legi a salarizării unice a bugetarilor, poate trebuie avut în vedere și faptul că salariul mediu brut al unui comisar de control de la Protecția Consumatorului este de 2.995,34 de lei.

„Marea majoritate câştigă în jur de 1.400 de lei, lunar, net. În programul de guvernare există un proiect legislativ privind modul de salarizare unitar, în care sperăm să fie incluşi şi salariaţii ANPC, în aşa fel încât munca depusă de aceştia să fie remunerată corespunzător”, ne-a declarat Sorin Claudiu Susanu, comisarul șef regional de la Protecţia Consumatorului.

În comparație, persoanele cu atribuții de control, de exemplu de la Direcția Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor, au lefuri de 4-5 ori mai mari.

Alte articole:   Patru ateliere de animaţie stop-motion la Olimpia - Muzeul Sportului și Turismului Montan

Ca sinteză a anului 2016, comisarii de la Protecția Consumatorului din Braşov au efectuat peste 16.277 de acțiuni de control, au fost înregistrate peste 9.505 de reclamații și au fost aplicate amenzi de peste 14.885.000 lei (peste 3,3 milioane de euro).

„Este îmbucurător faptul că a fost înregistrat un număr mai scăzut de situații în care sănătatea și integritatea consumatorilor a fost pusă in pericol, înregistrându-se un număr mai mic de toxiinfecții alimentare. Consider că programul demarat de noi în vederea informării, consilierii și medierii denumit «Un consumator informat este un consumator protejat» a dat rezultate atât prin faptul că agenții economici și-au îndreptat multe dintre problemele existente cât și prin faptul că mulți dintre consumatori au început să-și cunoască mai bine drepturile. Vă asigurăm că și in anul 2017 activitatea instituției noastre va fi cel puțin la fel de intensă și că vom continua acțiunile de prevenție în paralel cu cele de control”, a precizat Susanu.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate