Statistici impresionante pentru patinoarul de la Olimpia

Statistici impresionante pentru patinoarul de la Olimpia

Patinoarul de la Baza Sportivă Olimpia, obiectiv investiţional realizat de Consiliul Judeţean Braşov şi predat în administrarea Serviciului Public Judeţean de Protecţia Plantelor (SPJPP) Braşov, a înregistrat, în sezonul 2023-2024, rezultate financiare remarcabile.

Raportul dintre încasările Bazei Olimpia şi cheltuielile cu salarii, utilități, mentenanță sistem alarmă, monitorizare şi intervenție rapidă, în perioada decembrie 2023 – martie 2024, este unul pozitiv, generat şi susţinut de interesul foarte mare al braşovenilor şi turiştilor pentru sport şi mişcare în aer liber, care se regăseşte în numărul de aproximativ 42.000 de intrări pe gheaţă.

Profitul a fost obţinut chiar în condiţiile în care au fost aplicate şi tarife speciale, reduse cu 50% față de tariful normal aprobat prin hotărâre de Consiliu Judeţean, pentru accesul pe gheaţă al grupurilor organizate de preșcolari, elevi, copii instituționalizați și însoțitori, precum și pentru închirierea patinelor.

În sezonul de patinaj 2023-2024, printre beneficiarii acestor facilităţi s-au numărat grupuri organizate de de la instituţii de învăţământ, precum: colegiile naţionale „Unirea”, „Grigore Moisil”, „Aprily Lajos” şi „Johannes Honterus” din Braşov, Liceul „Andrei Mureşianu” şi Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Braşov, şcolile gimnaziale nr. 25, nr. 6 şi nr. 8 din Brașov, Liceul Teologic Adventist, ​​Școala Gimnazială „Nicolae Russu” Sita Buzăului, Şcoala Gimnazială „Gheorghe Crăciun” Zărnești, Școala Gimnazială Sânpetru sau Liceul „Zajzoni Rab Istvan” din Săcele.

De asemenea, s-au bucurat de magia gheţii copii de la casele de tip familial „Lizuca”, „Patrocle” și „Daniel”, Centrul de plasament „Casa Ioana” Rupea, Centrul Educațional Izgága Braşov, Centrul Educaţional „Olby Academy” Braşov, Kiga Afterschool, dar şi de la Uniunea Cercetașilor Maghiari din România, Fabrica de Dans Brașov, Clubul Sportiv Brenndorf, Clubul Sportiv Limpicii Brașov şi CSM București.

Sezonul de patinaj 2023-2024 a fost unul de succes, iar dacă vom menţine nivelul încasărilor şi în următoarele două sezoane, investiția Consiliului Județean Brașov în achiziționarea instalației de patinoar va fi amortizată. Tarifele de intrare la patinoar au fost stabilite prin hotărâre de Consiliul Județean Brașov, la propunerea noastră, au fost tarife sub media pieței și au prevăzut posibilitatea acordării unor reduceri semnificative pentru grupurile organizate, intenția Serviciului nostru și a Consiliului Județean Brașov – ca autoritate publică fiind atragerea unui număr cât mai mare de brașoveni către acest sport. Patinajul în aer liber are o lungă şi frumoasă tradiție la Brașov, iar acest lucru se vede și din numărul mare de intrări pe gheață. În egală măsură ne adresăm turiștilor români și străini care vizitează orașul nostru. Numărul curioșilor care ne trec pragul pentru a privi și fotografia Baza Sportivă Olimpia este foarte mare”, a precizat Radu Jica, directorul SPJPP Braşov.

Trebuie remarcat faptul că pe tot parcursul sezonului, deschis în data de 5 decembrie 2023 şi închis pe 17 martie 2024, calitatea gheţii a fost foarte bună.

Preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Todorică-Constantin Şerban, a apreciat activitatea desfășurată la Baza Sportivă Olimpia. „Prin implicarea și munca administratorilor de la Olimpia am încheiat sezonul de iarnă 2023-2024 cu rezultate financiare foarte bune, dar, cel mai important, cu foarte mulți brașoveni și turiști mulțumiți că au putut practica sportul pe gheață în condiții excelente, pe un patinoar cu o suprafață de 1800 mp, situat într-o locație superbă. Nu ne-am propus să punem accentul pe profitabilitatea activităţii de patinaj, mai mult ne interesează să atragem spre sport cât mai mulţi copii şi tineri, să asigurăm condiţiile necesare pentru ca patinoarul nostru să fie un punct de atracţie al oraşului, unde localnicii şi turiştii pot petrece un timp de calitate. Colegii de la SPJPP Brașov se concentrează acum pe pregătirea sezonului de vară și am certitudinea că în cel mai scurt timp posibil vom anunța începerea activităților de tenis. După acest sezon de iarnă reuşit, avem așteptăm mari şi în ceea ce priveşte tenisul şi sperăm că arena noastră va găzdui şi în acest an, în cele mai bune condiţii, cât mai multe competiţii sportive de nivel naţional şi internaţional”, a precizat preşedintele CJ.

Amintim că în urmă cu doi ani Serviciul Public Judeţean de Protecţie a Plantelor Braşov – serviciu public de interes județean, cu personalitate juridică, aflat în subordinea Consiliului Judeţean Braşov -, a primit în administrare Baza Sportivă Olimpia situată în Municipiul Brașov, Str. G. Cosbuc nr. 2, în baza Hotărârii CJ nr. 93/24.03.2022.

Alte articole:   Ambasadorul Canadei în România, întâlnire cu prefectul și președintele Consiliului Județean Brașov

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate