Soluții pentru distribuirea abonamentelor studenților, după scandal

Soluții pentru distribuirea abonamentelor studenților, după scandal

Foto: Facebook

S-au luată măsuri după ce newsbv.ro a publicat faptul că ce mai mulți studenți au publicat pe Facebook la ce bătaie de joc au avut parte din partea Asociației ASUT, organism politic al PDL, care a primit girul Universității Transilvania să distribuie abonamentele gratuite pe RAT.

În urma scandalului, rectorul Ion Abrudan a luat decizia de a mai crea un punct de difuzare a abinamentelor, în căminul 8, la etajul 1, iar studenții brașoveni să nu mai stea în frig ore  în șir. Mai mult, voluntarii ASUT, care distribuie gratuit abonamentele, beneficiază de taxe reduse la cazarea în cămin, fiind astfel „motivați“ să presteze această activitatea, după cum a precizat prorectorul Daniel Munteanu pentru Digi24 Brașov.

Iată și programul de eliberare a abonamentelor: 9 ianuarie – 15 februarie – Luni – Joi 08:30-09:30; 13:00-14:00; 18:30-20:30. Vineri 12:00-14:00.

Dar poate că noul Consiliu Local ar trebui să analizeze și cauzele care au provocat această stare de fapt. Astfel, prin hotărârea Consiliului Local, s-a decis ca aceste abonamente RAT să fie eliberate prin casieriile Univeristății.Este vorba despre  HCL 624 / 28.10.2011  modificat ulterior ca 571 / 20.12.2012 ? La art. 1 din HCL 624 / 28.10.2011 „Eliberarea biletelor şi abonamentelor lunare se va face contra cost prin casieriile Universităţii „Transilvania” din Braşov, pe baza evidenţelor computerizate ale acesteia.”).

Alte articole:   4K sau FullHd? Android TV sau nu? Cum să alegi un smart-tv fără să te pierzi în marea de oferte

Numai că, Universitatea, pe motiv că nu are voie să facă comerț cu abonamente (și probabil ca să nu aibă bătaie de cap), a pus-o de un mic protocol cu RAT și ASUT, prin care ultimii să se ocupe de treaba asta… Adică, o instituție care funcționează pentru studenți nu are voie să umble cu banii, dar se lasă treaba asta în seama unei organizații. Și pentru că este vorba de bani mulți, cei de la RAT le-au spus că le dau abonamnte cu porțiqa, de teamă să nu dispară cu banii (lucru firesc, de altfel). Din fericire, nu s-a pus problema ca voluntarii de la ASUT să dispară cu banii, dar procesul de eliberare a abonamentelor a avut de suferit, chestiune recunoscută chiar de către cei de la ASUT: „Abonamentele RAT sunt primite în gestiune de către voluntarii ASUT. Deoarece valoarea abonamentelor este mare, RAT Braşov eliberează abonamentele în tranșe“, după cum scriu chiar ei într-un comunicat de presă.

Alte articole:   Alexandra Crivineanu la Culisele Zilei cu Sebastian Dan

CLICK pe poze pentru a se mări!

Acum, de ce o hotărâre de Consiliu Local a fost aplicată de RAT și Universitatea Transilvania la mica înțelegere și nu s-au găsit soluții mult mai simple, de genul eliberarea abonamentelor la orice casierie RAT, pe baza carnetului de student vizat la zi, este o altă discuție, iar speculațiile politice pe marginea acestui subiect pot continua.

Cât despre tupeul șefului ASUT, Laurențiu Lukacs, care spunea cu tupeu că voluntarii „au stat și peste programul convenit cu studenții și cponducerea Universității“, prezentăm câteva comentarii chiar de pe pagina de Facebook a ASUT:

  • Razvan Valentin: Care ora 21:00?Mai aveti curaj sa si mintiti caci la ora 20:30 voluntarii ASUT au plecat si ne-au lasat acolo ca pe prosti dupa ce am stat de la ora 18 in frig la rand ca sa prindem un abonament si ulterior au chemat politia sa dea studentii afara…
  • Chelaru Anca Ieri am fost si eu sa achizitionez un abonament si era o coada interminabila. Am fost foarte dezamagita de modul in care se vand biletele si abonamentele pentru studenti…foarte multe persoane stand si inghetand la coada. Ce planuri aveti pentru ca acest lucru sa nu se mai intample?
  • Condruc Madalina era bine daca se ramanea pe acelasi sistem ca la liceu/scoli generale: sa luam abonamentele de la casele de bilete (macar atat) ca sa nu mai stam atat la coada si nici sa nu stim sigur daca mai prindem bilete/abonamente reduse sau nu. Faceti si voi o sugestie celor  de „sus”. ni s-a promis ca vom circula gratuit si din pacate nu prea se intampla asa. trebuie sa ia cineva initiativa
  • Miruna Oana asa am patit si eu in ultimu timp o saptamana intreaga de 2 ori n-au venit odata nu mai avem abonamente dupa ce am stat..la coada…jum de ora:(..plus ca s-a facut biletu 4 lei..trebuia sa va ganditi mai repede la tot
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate