Sesizare către ANI de la preacinstiții brăneni…

Sesizare către ANI de la preacinstiții brăneni…

primaria branScandal la Bran, dar nu din motive de zgârcenie, care a ajuns proverbială. Se spune că în istoria postdecembristă un politician a venit în fața alegătorilor și și-ar fi început discursul-clișeu, cu zicerea prea cinstiți. A urmat localizarea adrisanților – brăneni. Și s-a așternut o linște de mormânt…

Revenind la cele curente, Agenția Națională de Integritate (ANI) a fost sesizată că unul dintre aleșii brănenilor, Dorel Nicu Rareș Rădăcină, este pe lângă lege și nu este compatibil cu funcția de viceprimar, desemnat prin HCL în 27 iunie 2012.

Personajul în cauză, la data de 12 septembrie 2013, conform înregistrărilor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului, era asociat unic si administrator la SC RAI Construct SRL. Mai mult, este asociat majoritar și  la SC RR Civile SRL, ambele cu sediul social în Bran.

Alte articole:   Donald Trump se arată deschis unei preluări a Tik Tok în SUA de către Elon Musk

Faptul că edilul este în incompatibilitate cu prevederile Legi adminstrației locale este demonstrat chiar de declarația lui de interese, depusă la Primăria Bran, înregistrată sub nr. 32/30 prilie 2013, unde scrie negru pe alb că  este asociat la cele două firme și mai deține și o întrepindere individuală pe numele lui…

O situație similară a găsit-o ANI la viceprimarul Clujului, Gheorghe Şurubarucare a deţinut, simultan, funcţia de viceprimar al municipiului Cluj-Napoca şi calitatea de administrator la o firmă. Acesta a încălcat dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea 161/2003, potrivit cărora „Funcţia de […] viceprimar […] este incompatibilă cu funcţia de […] administrator […] la societăţile comerciale”, arată ANI.

Alte articole:   Soldații de la Cincu au un nou preot militar, instalat de mitropolitul Laurențiu Streza

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”. „Persoana […] faţă de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”, se arată în prevederile legale.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate

De top în Brașov