Ședință la PSD cu ușile încuiate. Constatin Niță cere contestarea hotărârilor venite de la Centru

Ședință la PSD cu ușile încuiate. Constatin Niță cere contestarea hotărârilor venite de la Centru

sedinta psd brasov

19.00 După şedinţa cu uşile închise care a durat mai bine de două ore nu s-a ajuns la o concluzie clară. Structura centrală a PSD îşi menţine deciziile, iar organizaţia de la Braşov a anunţat că le va contesta oficial.

„Eu am venit aici ca emisar al Biroului Naţional Permanent pentru a comunica două hotărâri luate ieri, în conformitate cu statutul partidului şi anume numirea ca preşedinte al PSD Braşov a lui Mihai Mohaci şi desemnarea ca şi candidat la Primăria Braşov a lui Cătălin Leonte. La acest moment, ei sunt cei reprezentanții oficiali ai PSD. Sunt două hotărâri care există şi care produc efecte. După discuţii lungi şi încărcate organizaţia de la Braşov se pregăteşte să conteste aceste decizii. Este dreptul lor, iar contestaţia va fi luată în discuţie săptămâna viitoare“, a declarat Marian Neacşu, secretar general al PSD.

Organizaţia PSD Braşov îl susţine în continuare pe Răzvan Popa la Primărie, mai ales că în acest moment Cătălin Leonte nu este membru PSD. Şi-a dat demisia din partid ca să candideze independent la Primărie, după ce în noiembrie anul trecut PSD Braşov l-a ales pe Răzvan Popa.

„Nu suntem de acord cu aceste decizii. Îl aşteptăm pe domnul Leonte să se înscrie înscrie în partid, să muncească alături de noi şi să candideze acolo unde îl propunem noi. La Braşov avem deja un candidat, pe Răzvan Popa“, a declarat Viorel Chiriac, preşedinte executiv al PSD Braşov.

Alte articole:   Ateliere de vacanță la Reduta: Fire, Ițe și Tradiții

Noul preşedinte interimar al PSD Braşov, Mihai Mohaci a decis să nu facă declaraţii până la soluţionare tuturor contestaţiilor.
17.15 Marian Neacșu: „Am văzut că voriți despre principii, dar voi nu respectați un principiu fundamental: nu respectați deciziile forului superior”.

17.00 Viorel Chiriac: „Cu toții știți activitatea mea și vreau să vă anunț că rămân alături de partid indiferent dacă dețin sau nu vreo funcție”

16.40 Mihai Mohaci: „Vreau să vă spun că nu este o sarcină ușoară să preiei funcția de președinte interimar. Noi trebuie să ne luptăm să câștigăm Primăria și Consiliul Județean. De aceea m-am înscris să candidez la Consiliul Județean. Nu vreau să ne mai milogim, să negociem cu alte partide să obținem un loc în linia a doua în administrația locală din Brașov. Apoi, vreau să vă spun că și eu m-aș fi așteptat să existe o reacție din partea partidului după ce am fost demis din funcția de prefect. Niciodată nu am spus că am ajuns prefect fără să fiu susținut de partid. Sunt membru PSD și voi rămâne fidel partidului. Nu cred că există cineva în sală, și aici sunt mulți primari cu care am colaborat foarte bine, care să spună că nu am fost corect și nu am încercat să rezolv și chiar am rezolvat problemele care mi-au fost prezentate”.

Alte articole:   Aurelian Pavelescu la „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”

16.30 Constantin Niță: „Nu este corect să îl schimbăm pe băiatul ăsta după ce a muncit timp de un an. Vă spun că este primul în sondaje. Are 30%, iar Leonte 12%. De ce să îl schimbăm? Care sunt argumentele? Indiferent de ce se hotărăște, eu îl voi susține pe Răzvan Popa. Dacă nu candidează Scripcaru, el este viitorul primar al Brașovului. Dacă candidează. ( …) Eu i-am spu+ lui Leonte să vină să facă echipă cu Răzvan Popa. El să meargă la Consiliul Județean, dar nu a vrut. Și-a dat demisia și a anunțat că vrea să candideze independent”.

16.20 Răzvan Popa: „Dacă se va menţine această hotărâre, cu orice risc, vă anunţ că voi candida independent. Nu mă voi lăsa călcat în picioare. Iar cine a luat această decizie, să vină şi să îşi asume acest lucru”

16.00 Ostilităţile faţă de deciziile luate la Bucureşti au fost începute chiar de Constantin Niţă. El a ţinut să remarce modul discreţionar de acţiune al preşedintelui Liviu Dragnea, care nu ţine cont de statutul partidului.

Alte articole:   Furnizarea apei, oprită sâmbătă pe două străzi din Brașov, pentru curățarea rezervorului de pe Dobrogeanu - Gherea

„De ce trebuia schimbat Viorel Chiriac? E corupt? Nu! A făcut ceva rău? Nu e bun pentru că nu îl vrea dl. Dragnea. Mi-a spus acest lucru. Eu mi-am demisia ca să las în loc o echipă. Am muncit 20 de ani pentru acest partid şi nu mi s-a spus un mulţumesc. Acum sunt un simplu membru, dar nu pot fi de acord cu ce se întâmplă. Viorel Chiriac a fost desemnat preşedinte interimar conform statului, fiindcă deţinea funcţia de preşedinte executiv. Stătea interimar două luni şi apoi se organizau alegeri şi era ales cine dorea majoritatea din partid. Nu să iei o decizie în acest fel”.

15.15 Scandalul de la PSD Brașov este în toi. La această oră ședința Comitetului Executiv se ține cu ușile încuiate, la Salonul Albastru de la Hotelul Aro. Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a anunțat oficial că Mihai Mohaci a fost numit președinte interimar al PSD Brașov, iar Cătălin Leonte va fi susținut pentru postul de primar al Brașovului, în locul lui Răzvan Popa.

După cum era de așteptat, echipa fostului președinte, Constantin Niță, a venit cu declarații și argumente împotriva acestei decizii. El a cerut contestarea la Comitetul Executiv Național a hotărârilor luate de Biroului Permanent Naţional al PSD.

Ştirea se actualizează în timp real

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate