Schimbul de experiențe privind mobilitatea copiilor în școală: Proiectul School Chance are primele rezultate

School Change este un proiect de cooperare regională, finantat de Uniunea Europeană prin programul INTERREG EUROPE, care sprijină politicile de promovare a modurilor de transport ce respectă mediul și a comportamentelor alternative pentru mobilitatea copiilor la și de la școală.

Este timpul să colectăm câteva rezultate importante pentru proiectul european “School Chance – SCHOOL mobility CHAllenge in regioNal poliCiEs”.

După primul an de activități, acțiunea de învățare interregională s-a concretizat prin schimbul de bune practici legate de mobilitatea școlară.

Din 17 până în 19 Octombrie 2017, partenerii s-au întâlnit, în Gdansk (Polonia), pentru a doua oară de la începerea proiectului, unde au avut și primul training tematic privind comunicarea.

Partenerii au selectat și au discutat 41 de Bune Practici implementate în zonele lor de activitate și în Europa cu diferite accente pe cele patru teme ale managementului mobilități școlare: infrastructură, participare, comunicare și informare.

Obiectivele principale ale Schimbului de Experiență sunt: identificarea, analizarea și transferul de bune practici/inițiative excelente privind mobilitatea școlară, consolidarea rolului școlii pentru a stimula și a implica studenții în adoptarea de bune practici privind mobilitatea durabilă.

 În timpul întâlnirii din Gdansk, a fost planificat calendarul vizitelor de studiu: în cursul anului 2018, partenerii School Chance se vor întâlni și își vor schimba bunele practici prin intermediul ședințelor de lucru programate în diferite orașe.

Primul oraș care va găzdui o vizită de studiu este Gävle (Suedia), care la sfârșitul lunii februarie va prezenta, printre alte măsuri, campania de comunicare prin care promovează ciclismul de iarnă.

În etapa următoare, partenerii se vor întâlni în luna aprilie, în Reggio Emilia (Italia) pentru a treia oară de la începerea proiectului și pentru o sesiune de trening tematic în ceea ce privește educația școlară.

School Chance – SCHOOL mobility CHAllenge in regioNal poliCiEs –  este un proiect European, cofinanțat de Programul INTERREG EUROPE din European Regional Development Fund (ERDF), care se va derula în perioada ianuarie 2017 – decembrie 2021.

Scopul acestui proiect este susținerea unor tipuri de transport mai curat și promovarea comportamentelor alternative în mobilitatea copiilor de la și către școală, precum și în întreaga comunitate școlară, incluzând profesorii, personalul școlii și familiile copiilor.

Proiectul  School Chance include 8 parteneri din 7 țări europene: municipalitatea din Girona (Spania), municipalitatea din Reggio Emilia (Italia), Austria Mobility Research FGM-AMOR (Austria), Guvernul Regional din Cataluña (Spania), Municipalitatea Utrecht (Olanda), Municipalitatea din Gävle (Suedia), Primăria din Gdansk (Polonia) și Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate