Scandalul patinoarului lui Țiriac. Reacții de ultim moment de la PSD și PNL

Scandalul patinoarului lui Țiriac. Reacții de ultim moment de la PSD și PNL

Noi reacții în spațiul public din partea consilierilor PSD și PNL, în cazul scandalului construirii unui patinoar de către Fundația Ion Țiriac.

Liderul de grup al consilierilor locali PSD, Alexandra Crivineanu, spune că Coliban demonstrează, din nou, o lipsă cronică de responsabilitate.

Primarul Coliban și USR-ul folosesc jumătăți de adevăruri pentru comunicarea publică în tentativa de a provoca un scandal (în șirul sutelor de anul acesta) pentru a-și ascunde propria incompetență, indolență și lipsă de responsabilitate.

Liderul de grup al consilierilor social-democrați, Alexandra Crivineanu, vine în fața brașovenilor cu explicații legate de votul de ieri din Consiliul Local.

„Ieri, în plenul ședinței de Consiliu Local am asistat din nou, la una din practicile cu care primarul Coliban ne-a învățat de peste trei ani de zile: lipsa de transparență și mult zgomot, pentru a-și ascunde greșelile majore și incompetența de a gestiona votul pentru proiectele majore ale orașului. Votul nostru privind încheierea Memorandului între Municipiul Brașov și Fundația Țiriac vine ca urmare a lipsei documentelor necesare din care să ne luăm informațiile corecte și clare. Nu mai putem tolera o astfel de indolență a primarului și o totală lipsă de respect față de consilierii locali. Nu poți veni să ne ceri votul pe un proiect a cărui documentație nu e finalizată nici măcar la ora începerii ședinței!! Faptul că administrația USR din Primăria Brașov nu respectă legea și nu pune la dispoziție în termen legal toate documentațiile, nu înseamnă că noi, consilierii locali PSD suntem obligați să dăm un vot în alb sau în orb, așa cum ne-au obișnuit colegii de la USR.

Să nu uităm că la acest moment există o serie de hotărâri ale Consiliului Local luate “pe genunchi”, “pe repede înainte”, sub presiunea unor termene, atacate în instanță și chiar câștigate. Să nu uităm de procesul pierdut cu P&P, firma care administrează parcările publice din Municipiul Brașov, să nu uităm de cazul prejudiciului de la FC Brașov, de cazul catacombelor, de constatările făcute de Curtea de Conturi care a făcut plângere la DNA, iată dovada că multe din deciziile primarului Coliban, în calitate de inițiator de proiecte sunt ilegale.
Așa cum am spus de nenumărate ori, mai ales în plenul ședințelor de consiliu, noi, consilierii locali PSD Brașov

refuzăm să luăm parte la decizii nefundamentate de documente!

Acesta e modul de lucru al celor de la USR, în frunte cu Primarul Coliban: haos în explicații și în departamentele de specialitate, lipsa prezentării documentelor în timp util (atât în format electronic, cât și în format hârtie, fizic, la comisii) plus ignoranța urmată de linșaj pe rețelele de socializare. Cum vreți să studiem un acord sau un memorandum la care încă se mai lucrează la ora începerii ședinței?? Considerați o normalitate ca un consilier local să roage departamentele de specialitate din Primărie să aducă documentația la ședințele de comisii?? Până când, domnule Coliban, bătaia aceasta de joc la adresa noastră și, implicit, la adresa brașovenilor? Până unde poate merge ipocrizia dumneavoastră de a ieși în fața oamenilor și de a arăta senin cu degetul către noi, consilierii locali, în condițiile în care nu aveți nici cea mai mică tresărire de a respecta legea sau niciun fel de remușcare că din cauza inabilității dumneavoastră se întâmplă toate aceste contre și brașovenii nu mai înțeleg nimic??
Stimați brașoveni, un lucru este cert: ne dorim proiectele frumoase și bune pentru dumneavoastră, dar votând în cunoștință de cauză și perfect legal. Pentru că legea e mai presus de tot și toate: de praful aruncat în ochii dumneavoastră, de incompetența primarului, de presiunea și linșajul public la care instigă acesta și gașca USR, de mesajele total mincinoase pe care le aruncă în spațiul public! Votul nostru este pentru construcția Brașovului. În deplină legalitate, transparență și corectă informare”, spune consilierul local, liderul de grup al PSD, Alexandra Crivineanu.

Alte articole:   Alocaţiile de stat pentru copii achitate în luna martie 2024 au depăşit 1,224 miliarde de lei

Și consilierul local Ciprian Chiricheș (PNL) a postat în această dimineață un mesaj. „Mă simt obligat să aduc în spațiul public câteva lămuri cu privile la inițiativa din partea Fundației Ion Țiriac și modul « grăbit și mereu nepregătit» al D-lui Coliban”.

La această oră, agentul electoral al USR, Marian Godină, a venit cu circa 25 de persoane la sala de ședințe a Consiliului Local.

Scandalul patinoarului lui Ion Țiriac. Ce spun consilierii locali PNL și PSD. Godină vrea revoluție

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate