Scandalul gunoaielor de la Sânpetru. Majorarea tarifelor: USR pentru, PSD, ADN contra, PNL tace

Scandalul gunoaielor de la Sânpetru. Majorarea tarifelor: USR pentru, PSD, ADN contra, PNL tace

La Sânpetru a fost organizată ieri o dezbatere publică pe tema majorarii tarifelor de salubrizare, percepută de Hidro-Sal Com SRL. Aau fost prezenți primarul Marian Arhire (USR), noul viceprimar liberal, Andrei Măiereanu, conislieri locali, directorul societății, Adrian Șoneriu, și câțiva cetățeni.

Dupăm cu spunea primarul Arhire în urmă cu ceva timp, cine nu e cu noi, e împotrivă (CITEȘTE AICI), cei de la USR au preluat ostilitățile, prin consilierul local Andrei Carp, care este și președintele organizației locale a partidului, care a spus răspicat că este pentru creșterea tarifelor, discutând în contradictoriu cu cei prezenți. La fel, pentru majorare, a fost colegul lui de la USR, Eugen Cucu.

Împotriva majorării, în contextul în care sunt nemulțumiri majore în rândul populației asupra calității serviciilor prestate de firmă, s-au pronunțat Adrian Dinulescu (PSD) și Ioan Tache de la ADN. Viceprimarul Andrei Măiereanu nu s-a pronunțat nicicum asupra subiectului.

Alte articole:   Prima ediție a festivalului de artă „Film în Sat”, la Întorsura Buzăului

Pe de altă parte, primarul Arhire ar fi trebuit, poate, să spună și ce se întâmplă dacă Primăria pierde procesul intentat de societatea Cibin, căreia i s-a reziliat contractul în urmă cu un an, chestiune prezentată în exclusivitate de newsbv.ro în articolul de mai jos:

Afacerea gunoaielor de la Sânpetru: comuna și Consiliul Local, acționate în judecată

„Acum 6 luni Hidrosal promitea. USR promitea , primarul Arhire promitea numai lapte și miere in Sanpetru. De data asta au venit tot cu promisiuni. Nimeni nu a venit cu ceva concret, precis , mai ales ca e vorba de banii publici. Chiar mai mult decât atât, președintele USR Sanpetru a declarat că susține mărirea de taxe indiferent de justificare și oportunitate , indiferent dacă este un serviciu conform standardelor sau dacă există o strategie clară de îmbunătățire a colectării gunoiului. Argumentele aduse de primar au fost trei la număr și anume ca S-a scumpit motorina, ca vor creste prețurile la gunoi in tot județul și ca o parte din oameni locuiesc fără forme legale in comună și generează gunoi – cu precădere cei din cartierele noi de blocuri unde oamenii nu au buletin de Sânpetru (dar nu a spus nimic asupra măsurilor pe care intenționează să le ia pentru a remedia situația). Din păcate USR nu a înțeles nici acum ca trebuie să apere interesele oamenilor și nu ale unei societăți comerciale care e abonată doar la banii publici și care este plină de datorii”, ne-a declarat unul dintre locuitorii prezenți la discuții, Adrian Buzatu.

Alte articole:   Când se termină valul de caniculă extremă din Europa

Ar mai fi de menționat bătaia de joc cu care USR înțelege să informeze opinia publică. Pe pagina oficială a Primăriei Sânpetru a fost postată discuția cu cetățenii. Jalnic. Useriștii, care controlează pagina de Facebook, au tot învârtit un telefon care transmitea în direct, parcă să determine lumea să nu se uite la ce se dezbate… Lucru foarte grav, dacă nici măcar la Facebook nu se mai pricep, singurul loc unde excelau în campania electorală, că la adminsitrație publică nu e cazul.

Pe de altă parte, probabil, colegii de partid ai primarului Allen Coliban au încercat să-i găsească o scuză că și-a angajat un specialist în Tik Tok, pe ușa din spate a Agenție Metropolitane, care să se ocupe de imaginea personală. Păi, dacă tot sunt nepricepuți, noi credem că este necesar să ceară și Primăria Sânpetru să îi angajeze un specialist în manevrare de telefoane mobile în timpul unei transmisiuni în direct. Este drept, ne așteptăm ca după publicarea acestor rânduri cei de la USR să șteargă postarea de pe pagina Primăriei.

Alte articole:   Alina Şorodoc a revenit la ACS Transilvania

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate