„Sărbătoarea Roadelor Pământului, la Săcele

„Sărbătoarea Roadelor Pământului, la Săcele

Sărbătoarea Roadelor Pământului” este un eveniment cultural şi artistic ce se va desfăşura în perioada 15 – 16 octombrie 2011, in Piaţa Libertăţii din Săcele, care va pune în evidenţă diversitatea tradiţiilor şi culturii populare săcelene.

Scopul evenimentului este de a promova specificului regional precum şi dezvoltarea potenţialului turistic al zonei Săcele, atât printre localnici cât şi printre turişti, prin intermediul momentelor de cultură şi divertisment din cadrul evenimentului.

Vor fi amenajate standuri cu produse deosebite, tradiţionale din localităţile care compun oraşul Săcele. Astfel, turiştii vor avea posibilitatea de a degusta produse naturale din gospodăriile localnicilor dar şi de a încerca să deprindă din meşteşugurile săcelene, toate acestea pentru a readuce în actualitate tradiţiile specifice zonei. Căsuţele stand vor găzdui producători de brânzeturi, carne şi legume dar şi meşteşugari de ouă încondeiate, păpuşi, ţesături şi arme medievale. În cadrul expoziţiei va fi prezent şi Muzeul de Etnografie din Săcele, cu obiecte specifice zonei.

Alte articole:   Ministerul Mediului lucrează la un program „Rabla” pentru camioane

Producătorii agricoli locali şi din judeţ, crescătorii de animale (oi, capre, vaci şi păsări), producătorii de vin, artizanii vor fi invitaţii speciali ai acestei sărbători. Cu ajutorul lor dar şi al participanţilor, vor avea loc demonstraţii de creativitate, prin încercarea de a conferi înfăţişări fanteziste fructelor şi legumelor de toamnă.

Printre artiştii care vor fi prezenţi pe scenă se numără Claudia Miriţescu, Marius Dragomir, Adriana Ciocan dar şi ansambluri folclorice precum “Ansamblul Astra”, “Ansamblul Plaiurile Dumbrăviţei”,“Ansamblul Măgura“, “Ansamblul Flori de Castan”, “Ansamblul Cetăţuia” şi “Ansamblul Keknfelecs” din Săcele.

În afară de spectacol, pe participanţi îi aşteaptă multe alte surprize: jocuri de lumini, foc de artificii, expoziţii de produse şi meşteşuguri tipic săcelene şi concursuri.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate