Şantierul de pe primul tronson al ocolitoarei riscă să fie înschis, chiar dacă lucrările sunt gata doar pe jumătate

Şantierul de pe primul tronson al ocolitoarei riscă să fie înschis, chiar dacă lucrările sunt gata doar pe jumătate

ocolitoare 3Firma austriacă Apline Bau, care execută lucrările pe primul tronson al ocolitoarei, a intrat oficial în insolvenţă, astfel că derularea proiectului este pusă sub semnul întrebării, şantierul riscând să fie închis. „Am discutat cu reprezentanţii Companiei de Drumuri, care gestionează lucrările, şi se pare că există o prevedere contractuală prin care în cazul în care firma intră în insolvenţă, contractul încetează. Astfel, şantierul va trebui să intre în conservare până ce se va desemna un nou constructor. Este un lucru rău pentru noi”, a explicat primarul George Scripcaru.

Acesta a precizat că, în momentul de faţă, lucrările pe acest tronson sunt executate în proporţie de 65%, dar în aceste condiţii şantierul va fi închis pe o perioadă nedeterminată. Lucrările ar fi trebuit finalizate cel târziu în vara acestui an, însă, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) a decontat cu ţârâita lucrările, ţinând cont că şi Programul Operaţional Sectorial Transport, prin care acest proiect era finanţat, a fost blocat o perioadă, astfel că ultimul termen avansat de reprezentanţii acesteia pentru finalizarea sectorului de drum era octombrie 2013.

Alte articole:   Ziua Copilului, sărbătorită la Ghimbav şi la Herghelia Sâmbăta de Jos

Se lansează licitaţia pentru tronsonul II

O veste bună pe care primarul a primit-o de la CNADNR este că în perioada următoare se va lansa licitaţia pentru dublarea celui de-al doilea tronson al ocolitoarei, care face legătura între DN 11 şi DN 13 şi are o lungime de 6,5 km. „Urmează să se publice anunţul pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice”, a precizat Scripcaru. Cel mai bine s-a lucrat pe tronsonul III, unde stadiul de finalizare a lucrărilor este de peste 83%, iar, teoretic, după cum a precizat conducerea CNARN, din luna iulie acest segment ar fi trebuit deschis traficului.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate