România continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca

România continuă vaccinarea cu serul AstraZeneca

România va continua vaccinarea cu AstraZeneca, au decis reprezentanţii Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Ministerului Sănătății, Institutului Național de Sănătate Publică și ai Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR).

Pe fondul cazurilor de reacții adverse și decese care au dus la suspendarea vaccinului AstraZeneca în mai multe țări europene, reprezentanţii acestor instituţii s-au reunit luni, într-o şedinţă extraordinară în care au analizat evenimentele la nivel european legate de vaccinul produs de compania AstraZeneca.

„În urma analizării rapoartelor de reacții adverse înregistrate în România, a motivării deciziilor celorlalte țări, a evenimentelor raportate la nivel internațional, dar și a recomandărilor autorității de reglementare de la nivel european, Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), reprezentanții din cadrul instituțiilor mai sus menționate au decis continuarea campaniei de vaccinare în România cu toate vaccinurile împotriva COVID-19, autorizate în momentul de față la nivel european”, se arată într-un comunicat CNCAV.

Potrivit CNCAV, până la finalizarea evaluării cazurilor semnalate și emiterea unei recomandări în cadrul întâlnirii extraordinare, care va avea loc joi, 18 martie, EMA recomandă continuarea vaccinării, subliniind că beneficiile vaccinării în prevenirea formelor grave de COVID-19 și deces depășesc riscul apariției de reacții adverse.

Alte articole:   Nicolae Ciucă a anunțat că va candida la alegerile prezidențiale. Preşedintele PNL promite că "va munci pentru poporul român"

Cazurile de tulburări de coagulare a sângelui au apărut la un număr redus de pacienți vaccinați, fără să depășească frecvența raportată în populația generală nevaccinată, adaugă comitetul.

“Trebuie avut în vedere căaceste tulburări au diferite cauze și pot apărea independent de administrarea vaccinului. În prezent, experții de la nivel european analizează cu maximă rigurozitate toate datele disponibile pentru a stabili dacă există o relație de cauzalitate între administrarea vaccinului și aceste evenimente. Vaccinarea rămâne soluția sigură și eficientă pentru învingerea pandemiei COVID-19, iar vaccinurile utilizate în România sunt autorizate de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA), cel mai riguros for decizional, care reunește experți la nivel european. Recomandăm raportarea oricărei reacții adverse suspectate atât de către profesioniști cât și de către pacienți. CNCAV asigură populația de transparență completă și responsabilitate deplină în comunicarea cu celeritate a tuturor informațiilor de interes, astfel încât procesul de vaccinare să se realizeze într-un mediu favorabil și sigur pentru toate persoanele care doresc să se imunizeze împotriva COVID-19”, conform CNCAV.

Comunicatul CNCAV poate fi consultat AICI.

Alte articole:   Dino Parc Râșnov, locul 3 în topul parcurilor de distracții din Europa

Amintim că mai multe țări europene au decis suspendarea folosirii vaccinului împotriva COVID-19 al companiei AstraZeneca, pe fondul îngrijorărilor legate de posibilele efecte adverse ale vaccinului.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

https://newsbv.ro/2021/03/12/dsp-brasov-in-judet-nu-a-fost-administrata-nicio-doza-din-lotul-astrazeneca-cu-probleme-descoperit-in-italia/
https://newsbv.ro/2021/03/12/romania-suspenda-vaccinarea-cu-astrazeneca-din-lotul-retras-si-din-italia/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate