Regal de poezie la Bookfest

Regal de poezie la Bookfest
Foto: Andrei Paul

Foto: Andrei Paul

Prima ediţie a Salonului de Carte Bookfest de la Braşov va avea loc în perioada 16 – 18 octombrie.

„La numai câteva zile după depunerea de către municipiul Braşov a dosarului de candidatură pentru titlul de Capitala Culturală Europeană 2021, Bookfest marchează primul moment din calendarul de activităţi. Bookfest este cel mai important salon de carte din România şi singurul eveniment al industriei editoriale care a reuşit să capete o dimensiune internaţională marcantă”, a declarat viceprimarul Adina Durbacă.

Cele mai mari edituri din România vor fi prezente la Braşov, la Hotelul Aro Palace, de vineri şi până duminică, cu peste 10.000 de volume. De asemenea, peste 20 dintre cei mai importanţi autori şi editori din România vor participa la evenimentele din cadrul primei ediţii a Salonului de Carte Bookfest Braşov, după cum a precizat Mihai Mitrică, directorul executiv al Asociaţiei Editorilor din România.

Poezia, în prim plan
Prima zi de Bookfest este dedicată poeziei, având nu mai puţin de patru momente dedicate, iar sâmbătă, de la ora 12.30, Editura Humanitas va prezenta două volume în avanpremieră: „Cartea simţurilor”, volum coordonat de Dan C. Mihăilescu, „Şi eu am trăit în comunism”, volum coordonat de Ioana Pârvulescu. Tot sâmbătă, de la 11:30, Radu Paraschivescu va încânta publicul cu „Noi vorbim, nu gândim. Nouă colecţie de perle româneşti”, un volum care antologhează în toată splendoarea „maximele” generate în cea mai mare parte de persoane publice, „oameni care imprimă stiluri de viaţă, conduc instituţii sau partide, emit legi şi populează studiourile de televiziune, oameni care, din nefericire, pot fi preluaţi ca modele de viaţă”, în cuvintele autorului. Acesta va dezvălui câteva pasaje şi dintr-un nou volum aflat în pregătire.
Ultima zi a salonului va fi deschisă de către Editura Rao alături de profesoara Carmen Gheorghe care se va întâlni cu cititorii de la ora 11:00 pentru a le prezenta cele trei volume ale sale: Tatuaj pe glezna stângă, Hamburgerul lui James Joyce, Cassa Dante. De asemenea, în ultima zi de Bookfest, copiii vor putea urmări un film special dedicat pentru ei. Librăria de carte germană în colaborare cu Centrul Cultural German vor proiecta la Bookfest filmul pentru copii „Tischlein deck dich”. Pelicula lui Ulrich König spune povestea lui Max – cel mai tânăr dintre trei fraţi, care este atât de nepriceput, încât tatăl său îl trimite cu caprele la păscut, dar acesta vrea să plece în lume, la fel ca şi fraţii lui, şi să înveţe o meserie. Filmul va fi subtitrat în limba română.

Autorul „Bibliei pierdute” vine la Brașov
Printre titlurile interesante care vor fi prezentate chiar de autor la Braşov se numără şi best-sellerul „Biblia pierdută”, de Igor Bergler, thriller care îmbină momente de umor fin, episoade de suspans autentic, mesaje ascunse şi coduri secrete.

Cartea a înregistrat peste 3.200 de exemplare vândute în primul week-end de la lansarea din 29 septembrie şi este deja tradusă în engleză, traducătoarea Jean Harris pregătind versiunea pentru piaţa americană, urmând să fie prezentată la Târgul de Carte de la Frankfurt. Lansarea cărţii la Braşov va avea loc duminică, la Librăria Şt. O. Iosif, de pe str. Mureşenilor, de la orele 13.00, sesiunea de autografe fiind programată la Aro Palace, de la orele 16.00.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate