Reacție alergică severă după vaccinarea cu serul AstraZeneca

Reacție alergică severă după vaccinarea cu serul AstraZeneca

O femeie de 46 de ani din județul Olt a avut o reacție adversă de tip anafilactic după vaccinarea cu AstraZeneca, au anunțat reprezentanții Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

În vârstă de de 46 de ani, pacienta a făcut prima doza de vaccin de la AstraZeneca, iar după 10 minute a făcut șoc anafilactic.

Personalul medical din centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijiri de specialitate, iar starea pacientei s-a ameliorat rapid, însă femeia a rămas sub supravegherea medicilor de la Spitalul din Slatina.

Potrivit CNCAV, femeia nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice.

“La data de 21 februarie, într-un centru de vaccinare din județul Olt, o persoană în vârsta de 46 de ani, de sex feminin, a dezvoltat o reacție severă post vaccinare, de tip anafilactic. Aceasta s-a prezentat pentru primirea primei doze de vaccin de la AstraZeneca, iar în aproximativ 10 minute după administrarea vaccinului a dezvoltat o reacție alergică cu criterii de șoc anafilactic. Menționăm că pacienta nu era cunoscută cu istoric de reacții alergice.

Personalul medical aflat în centrul de vaccinare i-a acordat de urgență îngrijirile medicale de specialitate, conform procedurilor existente, cu ameliorarea rapidă a stării clinice. Ulterior, a fost solicitat serviciul de urgență în vederea transportării acesteia la unitatea spitalicească din muncipiul Slatina pentru primirea îngrijirilor medicale suplimentare. La acest moment, starea persoanei este bună, însă va rămâne sub supraveghere medicală, conform recomandărilor de specialitate”, au transmis reprezentanții CNCAV.

Aceasta este prima reacție adversă severă după vaccinarea cu AstraZeneca.

Alte articole:   Meteorologii au prelungit CODUL ROȘU de caniculă pentru perioada 15-16 iulie

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID-19, medicul Valeriu Gheorghiţă a spus luni seară, la Antena3, că femeia este în stare foarte bună şi cel mai probabil marţi va fi externată.

El a precizat că, deşi reprezintă o reacţie adversă majoră, şocul anafilactic are o evoluţie favorabilă dacă personalul medical recunoaşte la timp reacţia şi administrează tratamentul corect.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

https://newsbv.ro/2021/02/22/pana-in-21-februarie-in-judetul-brasov-au-fost-administrate-38-102-de-doze-de-vaccin/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate