„Răvăşitul oilor“ la Bran, în perioada 1-2 octombrie

„Răvăşitul oilor“ la Bran, în perioada 1-2 octombrie

Distracţie, voie bună, dar şi un veritabil festin pentru gurmanzi. Iubitorii de natură, sărbători rustice şi ai gastronomiei tradiţionale sunt invitaţi în zilele de 01-02 Octombrie 2011 la poalele Castelului Bran, pe Platoul „Inima Reginei”, la cea de-a şaptea ediţie a „Festivalului Brânzei şi Pastramei Bran 2011″ organizat în cadrul sărbătorii tradiţionale: „Răvăşitul oilor“, ajuns la cea de-a 43-a ediţie, organizat de către Primăria Bran în colaborare cu Asociaţia Crescătorilor de animale din Zona Bran şi cu sprijinul Companiei de Administrare a Domeniului Bran-Castelul Bran şi Asociaţia Naţională pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural Braşov.

Şi anul acesta, lângă Castelul Bran, pe Platoul Inima Reginei – Bran, festivalul va debuta pe 01 octombrie 2011 cu o expoziţie gastronomică,ce se va desfăşura pe întreg parcursul evenimentului unde vor fi expuse diversele sortimente de brânză şi pastramă care pot fi degustate şi cumpărate la cele mai bune preţuri direct de la producători, membrii ai Asociaţiei Crescătorilor de Animale din zona Bran.

Alte articole:   Ia românească, un simbol al eleganței la nivel mondial (FOTO)

În ziua de duminică, 02 Octombrie 2011 va fi deschisa o expoziţie de animale în aer liber, în cadrul căreia se vor prezenta mai multe rase de ovine, bovine, cabaline; vor avea loc vânzări şi schimburi de berbeci, urmând ca la final, să se premieze cele mai frumoase exemplare.

Un loc important îl vor avea păstorii şi câinii lor ciobăneşti,adevăraţii eroi ai munţilor care vor participa la o paradă, la încheierea căreia vor fi premiaţi.

Gurmanzii nu vor fi uitaţi, întrucât li s-a pregătit o degustare a produselor de brânză şi pastramă care va culmina, aşa cum e firesc, acordarea unor premii pentru cele mai gustoase produse şi cele mai arătoase standuri de prezentare şi vânzare.

„Pentru ca toţi cei prezenţi să petreacă cu voie bună şi să-şi dorească să revina şi în anii următori, atunci când oile se intorc de la munte, festivalul va fi însoţit permanent de muzică şi joc, printr-o serbare câmpenească susţinută de interpreţi şi ansambluri de renume din folclorul românesc“, a anunţat primarul comunei Bran, Gheorghe Hermeneanu.

De la eveniment nu vor lipsi meşterii populari cu obiecte de artizanat dintre cele mai variate: ţesături, blănuri, ceramică, precum şi obiecte de uz pastoral.

Alte articole:   Ia românească, un simbol al eleganței la nivel mondial (FOTO)

 

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate