RAR Braşov va avea un Centru de date

RAR Braşov va avea un Centru de date

RAR Braşov va avea un Centru de date, în urma unei licitaţii organizată de Registrul Auto Român, pentru extinderea şi modernizarea rețelelor programabile de comunicații .

Centrul RAR Brașov va intra într-un proces de modernizare, în urma unui contract câștigat de Datanet Systems la o licitație organizată de Registrul Auto Român.

Datanet Systems a fost desemnată câștigătoarea licitației organizate de Registrul Auto Român (RAR) pentru extinderea și modernizarea infrastructurii centrului de date din București (Calea Griviței) și realizarea unui Centru de date secundar în Brașov.

Contractul, în valoare de 5,991 milioane de lei, fără TVA, are o durată de 4 ani.

Proiectul vizează:

  • Extinderea centrului de date din București: creșterea capacității de stocare și procesare a datelor, implementarea de soluții de virtualizare și cloud computing.
  • Construcția unui centru de date secundar în Brașov: asigurarea redundanței datelor și creșterea disponibilității sistemelor informatice ale RAR.
  • Implementarea unei rețele programabile de comunicații: conectarea celor două centre de date și optimizarea fluxului de date.

„Se dorește implementarea unui rețele programabile de comunicații pentru centrul de date (DC) central Grivița, care să asigure atât extinderea celei actuale, cât și posibilitatea de a adăuga alte locații pe viitor. Astfel, se dorește livrarea la cheie a unei rețele programabile de comunicații în care platformele hardware și cea software de administrare-operare să fie strâns integrate și să asigure scalabilitate, performanță, flexibilitate și reziliență. De asemenea, se dorește asigurarea de către furnizor a interconectării din punct de vedere logic cu rețeaua existentă precum și extinderea serviciilor din rețeaua existentă în noul centru de date de back-up”, se arată în anunțul de participare al licitației, potrivit Profit.ro.

Datanet Systems a fost înființată în anul 1998 și este unul dintre principalii integratori locali de sisteme IT.

Alte articole:   Cursă a polițiștilor brașoveni după un tânăr care avea droguri la el

În 2022, potrivit datelor publice, compania a consemnat o cifră de afaceri de 174,2 milioane de lei, de la 129,2 milioane de lei în anul precedent, și un profit net de 5,1 milioane de lei, de la 6,66 milioane de lei în 2021. Compania a devenit parte a grupului slovac Soitron din noiembrie 2009.

Acționarii companiei sunt Soitron Group SE (Slovacia) – 69,5%, Daniela Clementina Velicu – 18,25%, Dragoș Stroescu – 12,25%, conform datelor termene.ro.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate