Program-pilot de colectare selectivă a deșeurilor menajere la Codlea

Program-pilot de colectare selectivă a deșeurilor menajere la Codlea

Viceprimarul municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, a declarat marți, într-o conferință de presă, că începând din această lună a demarat un program-pilot, pentru o perioadă de trei luni, de colectare selectivă a deşeurilor, destinat a peste 6.000 de persoane.

„Am încheiat un contract de colaborare cu o firmă specializată din Brașov. Noi am mai avut amplasate recipiente de colectare a deşeurilor colectice de către Serviciul de Gospodărire Măgură, de aceea am încheiat un contract cu o firmă. Costul este de 130 de lei/tona de deșeuri reciclabile. Au fost amplasate 59 de containere, inscriţionate pentru toate ambalajele reciclabile – hârtie, carton, materiale feroase și neferoase și sticlă. Aceste containere sunt ampalsate în cartierul Măgurii şi cartierul ANL, pentru că am vrut să vedem cum se va desfășura acest program și la case și la blocuri. Dacă totul merge bine în municipiu, după perioada de trei luni vom amplasa încă 200 de containere”, a precizat viceprimarul Cîmpeanu.

În cursul anului 2016, la Codlea s-au  adunat 5.287 de tone de deșeuri menajere, care au fost duse la groapa ecologică de la Brașov.

În privința deszăpezirii, edilul a precizat că au acționat 11 utilaje pentru deszăpezire, pe 108 străzi care au o lungime de 50 de kilometri. Firma care s-a ocupat de deszăpezire Servicii comunale Măgura Codlei, unde acționar este Consiliul Local Codlea, a îndepărtat 500 de metri cubi de zăpadă ridicați, au fost împrăștiate 156 de tone de sare și 176 de metri cubi nisip, pe lunile decembrie și decembrie.

Costurile pentru cele două luni pentru deszăpezire au fost de 148.000 de lei.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate