Profesorii brașoveni își vor primi salariile la o nouă dată

Profesorii brașoveni își vor primi salariile la o nouă dată

Profesorii din învăţământul preuniversitar vor primi salariile cu câteva zile întârziere.

Angajații din învățământul brașovean îşi vor primi banii în data de 14, nu în data de 10 a fiecărei luni, cum era până acum, a anunţat Ministrul Educaţiei Naționale (MEN) , Liviu Pop, pe Facebook.

Aceasta se datorează faptului că salariile dascălilor nu vor mai fi plătite de către autoritatea locală, ci de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IȘJ), care primeşte banii de la Ministerul Educaţiei.

Pe de altă parte, inspectorul general al IȘJ Brașov, prof.Ion Negrilă susţine că în acest mod, circuitul banilor a fost scurtat şi nu afectează plata salariilor, ci dimpotrivă „ajută la primirea lor la timp”.

”Banii se dau prin IȘJ pentru a scurta circuitul. Nu afectează plata salariilor ci mai degrabă ajuta la primirea lor la timp. Se dădeau în data de 10 pentrucă primăriile aveau această dată prevăzută pentru salarizare. Mutându-se de la primărie la IȘJ vor rămâne așa cum ia salarizarea ministerul și IȘJ-ul. Noi până acum am luat în data de 14”, a declarat inspectorul general, prof.Ion Negrilă.

Până anul trecut, MEN vira banii de salarii la bugetele locale, care la început de an nu aveau buget adoptat, și trebuia să se aștepte rectificări care se făceau prin hotărâri de Consiliu Local, fapt ce întârzia sosirea banilor.

Alte articole:   DigCompRo: Sute de mii de români vor dobândi competențe digitale de bază

Foto: mytex.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate