Prințul Mircea a fost pomenit la 100 de ani de la moarte

regina-maria-principesa-ileana-printul-amirceaÎn capela din curtea interioară a Castelului Bran, s-a oficiat miercuri slujba de pomenire a celui de-al șaselea copil al Reginei Maria, Prințul Mircea, la 100 de ani de la moartea acestuia.

Prințul Mircea, al treilea fiu al Reginei Maria și al Regelui Ferdinand,s-a născut la 13 ianuarie 1913 și a murit la 2 noiembrie 1916 de febră tifoidă, o maladie des întâlnită în timpul primului război mondial. Inițial, a fost înmormântat în curtea bisericii Palatului Cotroceni, iar în mai 1941, Principesa Ileana, îndeplinind o mai veche dorință a mamei sale, Regina Maria, a hotărât mutarea rămășițelor pământești ale Principelui Mircea la Castelul Bran, într-o capelă care îi poartă numele.

Alte articole:   Cele mai multe prostituate înregistrate legal în Germania sunt românce

regina-maria-si-printul-mirceaSlujba a fost oficială de preotul Protopop Stavrofor Gheorghe Colțea și de preotul paroh de Bran Puiu Enescu. În timpul slujbei au fost pomeniți atât membrii familiei regale trecuți la cele veșnice, cât și strămoșii neamului românesc.

Cu această ocazie, s-au împărțit celor care au asistat la slujbă, dar și vizitatorilor Castelului Bran, colivă și vin. Iar cei peste 200 de copii de la școala generală din Bran vor primi pachete care conțin, printre altele, cărți, creioane colorate și turtă dulce.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate