Primul Târg Forestier din România are loc la Brașov

Primul Târg Forestier din România are loc la Brașov

concurs forestier taietori fasonatori lemnAsociația Forestierilor din România – ASFOR organizează Zilele Forestierului, în data de 17 septembrie la Zizin, comuna Tărlungeni. Cei mai buni lucrători forestieri își vor demonstra măiestria în cadrul Concursului Fasonatorilor Mecanici, alături de cele mai performante utilaje din domeniu.

În  același loc, pe Drumul Forestier Valea Zizinului, la 3 km de Fabrica Ape Minerale Zizin, între 16 și 18 septembrie are loc prima ediție a Târgului Internațional Forest Romania, eveniment expozițional cu demonstrații practice, destinat forestierilor din România.

Zilele Forestierului sunt fixate în preajma începutului anului forestier, la 1 septembrie. Este o sărbătoare a celor care muncesc în pădure, indiferent de anotimp, în condiții foarte grele. Rezultatul efortului lor este o pădure mai sănătoasă, care are șansa dezvoltării pe termen lung și care este exploatată rațional. Unul din momentele importante este acela al Concursului Național al Fasonatorilor Mecanici, cei care mânuiesc fierăstrăul mecanic.

Alte articole:   Tradiții în Joia Mare din Săptămâna Patimilor

„19 concurenți, veniți din toată țara, se vor întrece în cadrul a patru probe: de cunoaştere a fierăstrăului mecanic, cele de tăiere combinată și de precizie și proba de curăţire de crăci a unui buştean. Concursul, spectaculos mai ales pentru cei din afara meseriei, va avea loc joi 17 septembrie, între orele 12 și 16, la Zizin. Târgul internațional de utilaje forestiere organizat de Elmia Suedia, în colaborare cu DLG din Germania se bucură de participarea a 60 de expozanți, din 9 țări, ce reprezintă 130 de branduri internaționale. La Zizin va fi expusă toată gama de utilaje folosite în întreținerea pădurilor și valorificarea masei lemnoase ajunsă la exploatabilitate”, a precizat Nicolae Țucunel, preșeidntele ASFOR.
Forest Romania este organizat în pădure și stă sub semnul dinamismului. Nu este o expoziție simplă, ci una în care utilajele sunt puse la lucru pentru a-și demonstra performanțele.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate