Primul medicament pentru regenerarea dinților va fi testat

Primul medicament pentru regenerarea dinților va fi testat

Un start-up japonez va începe, în septembrie, studii clinice pentru ceea ce se crede a fi primul tratament care poate regenera dinții.

Medicamentul folosește un anticorp care vizează o proteină specifică ce inhibă creșterea dinților. Testat pe animale, precum șoarecii, acesta a stimulat dezvoltarea mugurilor dinților în maxilar, provocând formarea de noi dinți.

Toregem Biopharma își propune să aducă medicamentul cu anticorpi pe piață în 2030 pentru pacienții cărora le lipsesc unii sau toți dinții de la naștere – o afecțiune cunoscută sub numele de anodonție congenitală.

Persoanele cu anodonție congenitală, care afectează aproximativ 0,1% din populație, primesc, de obicei, implanturi sau proteze la vârstă adultă. Niciun tratament nu abordează, în prezent, cauza principală a afecțiunii.

Alte articole:   O boală care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândește îngrijorător, Ce simptome o dau de gol?

Startup-ul afiliat Universității din Kyoto speră să-l ofere, eventual, și celor care își pierd dinții mai târziu în viață.

Prețul inițial al medicamentului ar urma să fie în jurul a $9,800, cu speranța acoperirii unei părți din cost de asigurarea medicală.

Sursa: hope.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate