Primarul Ghimbavului, trimis să se „răcorească” 30 de zile la arest

Primarul Ghimbavului, trimis să se „răcorească” 30 de zile la arest

Magistraţii Curţii de Apel Braşov s-au pronunţat vineri asupra cererii procurorilor DNA de arestare preventivă a primarului oraşului Ghimbav, Dorel Toma, acuzat de abuz în serviciu în formă continuată.

Alături de primarul oraşului Ghimbav au fost arestaţi preventiv şi Ana Alina Geogean, contabil şef în cadrul Primăriei Ghimbav, cercetată pentru abuz în serviciu şi luare de mită în formă continuată, precum şi Lucia
Dulcinatu, administrator al unei societăţi comerciale cercetată pentru infracţiune de complicitate la abuz în serviciu şi spălarea banilor.

Primarul oraşului Ghimbav a fost audiat joi la Curtea de Apel Braşov în urma contestaţiei făcută de procurorul de caz în legătură cu decizia Tribunalului Braşov din 20 aprilie privind măsura controlului judiciar pentru 60 de zile faţă de primarul oraşului Ghimbav.

Alte articole:   S-a stins o îndrăgită profesoară din Brașov. A predat șaguniștilor

Magistraţii Curţii de Apel s-au pronunţat astăzi în urma audierii care a avut loc joi. Dorel Toma a fost reţinut de procurorii DNA în 19 aprilie pentru săvârşirea a şapte infracţiuni de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit toate în formă continuată. În acelaşi dosar au mai fost reţinute patru persoane Ana Alina Geogean, contabil şef în cadrul Primăriei Ghimbav, cercetată pentru abuz în serviciu şi luare de mită în formă continuată, precum şi Lucia Dulcinatu, Sergiu Gunea, Radu Tănase – administratori ai unor societăţi comerciale cercetaţi pentru infracţiune de complicitate la abuz în serviciu şi spălarea banilor.

Procurorii anticorupţie au mai decis punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Fluture Coman şi Cristinel Coman pentru complicitate la abuz în serviciu şi spălarea banilor în formă continuată, precum şi efectuarea urmăririi penale faţă de suspectul Aurelian Geogean soţul inculpatei Ana Alina Geogean pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la luare de mită.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate