Primarul Facebook s-a refugiat pe Instagram şi forţează introducerea tramvaiului în Braşov

Primarul Facebook s-a refugiat pe Instagram şi forţează introducerea tramvaiului în Braşov

Vloggerul de la Primărie, Allen Coliban, în mod cert afectat de valul de reacţii negative privind demersurile pe care l-a declanşat pentru reintroducerea tramvaiului în municipiul Braşov, a fugit de pe Facebook pe Instagram, unde a încropit un sondaj prin care doreşte manipulare opiniei publice.

Astfel, primarul Facebook a postat pe… Instagram un sondaj de opinie.

Mai mult, presa a primit un comunicat de presă de la o adresa suspecta, pe care îl prezentăm în continuare integral:

Coliban publică sondajul momentului: 92% dintre brașoveni vor tramvai

„Primarul Allen Coliban a anunțat, recent, că Brașovul are nevoie de un studiu pe trafic și un studiu de fezabilitate pentru a lua în calcul introducerea de tramvaie moderne, curate și silențioase, asta pentru a reduce din trafic și poluare – tramvaie din fonduri europene.

Acesta a lansat un sondaj pe contul lui de Instagram, 3790 de oameni au răspuns, iar rezultatele sunt: 3499 pentru (92%) și 291 împotrivă (8%).

Brașovenii au înțeles că tramvaiele moderne sunt cu multe peste cele vechi și că sunt o necesitate pentru a deveni un oraș cu adevărat european și verde.

Au fost zeci de comentarii pozitive despre tramvai, de la oameni care s-au plimbat cu ele în străinătate, adulți care vor să îl ia către job și tineri care își doresc foarte mult să aibă acest mijloc de transport la Brașov”.

Ce spun reprezentanţii Primăriei?

Referitor la cele prezentate în capitolul de mai sus, consilierul pe probleme de imagine al primarul Allen Coliban, Nicoleta Cîrjan, a venit cu următoarele precizări:

Alte articole:   FOTO Containere anti-urs, unice în România, date în folosinţă la Băile Tuşnad

Este corecta informația conform căreia pe Story-Instagram Allen Coliban a adresat o întrebare sub forma «Ai merge cu un tramvai modern, curat și sliențios?» la care au răspuns Da aproape 3500 de persoane. Acesta nu este un «Sondaj» și nici nu a fost «dat publicității» sub nicio altă formă decât o arată contul de Instagram. Primăria Brașov intenționează să desfășoare dezbateri și consultări ample cu specialiști și cetățeni privind oportunitatea introducerii tramvaiului. În urma acestora, se vor colecta argumentele pro și contra, care vor fi prezentate publicului. Ulterior, Primăria Brașov intenționează să facă un sondaj pe site-ul propriu, astfel încât cetățenii să poată vota informați. Acest sondaj nu va fi considerat ca fiind reprezentativ pentru întreaga populație a Brașovului, ci doar încă un instrument de dialog și culegere de feedback de la cetățeni, așa cum sunt și întrebările adresate pe conturile de social media”.

Prima concluzie din postarea primarului: cele 3500 de răspunsuri „Da” nu sunt ale unor brașoveni, ci persoane, iar afirmația potrivit căreia „92% dintre brașoveni vor tramvai” este o manipulare ieftină. La alegerile locale de anul trecut, erau 245.179 de alegători în municipiul rețedință… Aşa că a afirma că 3.500 de persoane ar reprezenta 92% dintre brașoveni este o „glumă” aritmetică.

Alte articole:   Maialul Râșnovean și Festivalul ZUP-ului, în weekend, pe Promenada Sisi. Programul complet

Apoi, interesant este faptul că Allen Coliban a ales să întrebe brașovenii despre acest subiect foarte important pe pagina de Instagram și nu cea de Facebook a Primăriei, care este oficială, și care are o audiență mult mai mare. Lucru dovedit și de faptul că „Jurnalul primarului” acolo este prezentat, nu pe Instagram.

Chiar și Radu Hossu, cel care spune că este omul cu strategia din spatele succesului lui Allen Coliban la Primărie, confirmă faptul că pe Facebook audiența e mai buna, într-un comentariu la transmisiunea în direct pe You Tube a ultimei ședințe ordinare a Consiliului Local Brașov.

Coliban recunoaşte că insistă pe acest subiect, chiar dacă nu are un studiu de oportunitate sau de fezabilitate

O alta postare personală a primarului pe pagina lui de Instagram

Pe unde spune Coliban că ar putea trece liniile de tramvai

Coliban spune că se vor lua în discuţie realizarea a două tronsoane de tramvai. O linie ar urma să facă legătura între cartierul Rulmentul şi Centrul vechi, cea de-a doua urmând să facă legătura între cartierele Bartolomeu şi Noua. Cele două tronsoane ar urma să se intersecteze în Centrul istoric al Braşovului.

Alte articole:   Un elicopter în care se afla președintele Iranului s-a prăbușit în munţi. Ebrahim Raisi, găsit complet ars

Pentru realizarea acestor tronsoane, Braşovul ar avea nevoie de 200 de milioane de euro, bani care pot fi obţinuţi fie din fonduri guvernamentale, fie din fonduri europene. Dar pentru atragerea acestor sume este necesară realizarea unui studiu de fezabilitate din care să reiasă necesitatea oraşului de a avea aceste linii de tramvai şi dacă ele sunt fezabile. Primarul a declarat pentru bzb.ro că ar fi păcat ca Braşovul să nu realizeze măcar studiul de fezabilitate…

Şi newsbv.ro a lansat o întrebare braşovenilor, dacă sunt de acord cu reintroducerea tramvaiului la Brașov?

Sute de brașoveni au fost vehemenți împotriva acestui proiect, în comentariile pe Facebook. Oamenii spun că apariția tramvaiului ar sufoca traficul rutier, și așa paralizat, din municipiul Brașov, mai ales pe tronsoanele vizate de primar.

Vă prezentăm rezultatele la întrebările puse, fără a avea pretenția că cei care au răspuns ar fi toți brașoveni. Precizăm că un cititor poate vota doar o singură dată, iar cei care doresc să voteze o pot face în continuare AICI!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

https://newsbv.ro/2021/01/29/consiliul-local-brasov-convocat-deindata-de-coliban-care-este-urgenta-zero-a-edilului/
Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate