Primăria ne promite pârtii de săniuş, de tubing, dar şi de ski bike, în Poiană

Primăria ne promite pârtii de săniuş, de tubing, dar şi de ski bike, în Poiană

Ski bikePentru sezonul de iarnă viitor, reprezentanţii Primăriei vor să amenajeze corespunzător pârtia de săniuş din apropierea Pârtiei Bradul. Deocamdată, edilii analizează mai multe variante în vederea derulării lucrărilor, una dintre acestea fiind închirerea terenului unei firme private care să facă amenajările necesare pe cheltuiala proprie şi să administreze această pârtie.

Primarul George Scripcaru a precizat că pământul excavat pentru realizarea fundaţiei centrului de agrement din apropiere va putea fi utilizat pentru a nivela terenul, astfel ca să fie amenajată o pârtie conform standardelor. Actualul derdeluş este plin de denivelări şi în fiecare sezon rece, se petrec o serie de accidente.

Poriectul e făcut, nu e finanţare

Alte articole:   Sfaturi de la Salvamont Braşov atunci când sunați la 112, pentru a facilita intervenţia salvatorilor

Edilii au însă un proiect şi mai complex pentru acest perimetru, iar, anul viitor, intenţionează să amenajeze pe respectivul teren pe lângă pârtia de săniuş alte două noi pârtii, respectiv una de tubing şi una de ski-bike (biciclete care în loc de roţi au schiuri). „Urmează ca anul următor, în paralel cu finalizarea lucrărilor la centrul de agrement, să găsim cea mai bună variantă, inclusiv financiară, de a amenaja această pârtie conform proiectului pe care l-am întocmit şi care prevede amenajarea unei zone speciale pentru săniuş, un traseu special pentru tubing, care să poată fi utilizat şi vara, dar şi o zonă pentru ski-bike şi snowboard, pe latura dinspre Capra Neagră”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov.

Alte articole:   Record de înscrieri la Universitatea Transilvania Brașov în sesiunea iulie 2024

Trotuar rulant până în vârful pârtiei

Edilii vor practic să transforme actualul derdeluş într-un loc special amenajat cu piste ca nişte jgheaburi în care fiecare copil sau de ce nu, adult, să poate să alunece pe un fel de săniuţă gonflabilă, astfel ca şi accidentele să fie evitate.Nu în ultimul rând, proiectul prevede şi amenajarea unui trotuar rulant pentru a ajunge mai uşor în vârful pârtiei.

 

 

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate