Prima scumpire a carburanților din martie la Petrom

Prima scumpire a carburanților din martie la Petrom

Petrom, liderul pieței carburanților din România, a majorat prețul carburanților, prima scumpire din luna martie. Astfel, benzina și motorina standard s-au scumpit cu 4 bani pe litru.

Până acum, în luna martie a efectuat de-a lungul lunii martie mai multe reduceri de prețuri. Astfel, a scăzut joi, 14 martie 2024, prețul motorinei standard cu 4 bani pe litru. Asta după ce miercuri, 13 martie, a ieftinit și benzina standard cu 1 ban pe litru.

Precedentele ieftiniri de la Petrom, de câte 6 bani pe litru, atât pentru benzină, cât și pentru motorină, au avut loc marți dimineață, 12 martie 2024, după ce prețurile au mai scăzut pe 1 martie, 2 martie și 7 martie.

Alte articole:   Ioana Henegar, la „Culisele Zilei cu Sebastian Dan”

Pe 1 martie, Petrom a redus prețul benzinei cu 2 bani pe litru. Pe 2 martie, a scăzut și prețul motorinei cu 4 bani pe litru. Iar pe 7 martie, benzina s-a ieftinit cu un ban pe litru și motorina a scăzut cu 4 bani pe litru.

Ieftinirea de la 1 martie a pus capăt unei serii de 13 scumpiri începute pe 18 ianuarie 2024.  De atunci și până la 1 martie 2024, prețurile au crescut cu 57 de bani pe litru în cazul benzinei și cu 46 de bani pe litru în cazul motorinei.

Potrivit peco-online, la stațiile Petrom din Capitală, prețul unui litru de benzină standard este cuprins între 7,05  lei și 7,12 lei pe litru. În cazul motorinei standard, prețurile variază între 7,40 lei și 7,43 lei pe litru.

Alte articole:   Parc fotovoltaic la Prejmer, pe 50 de hectare!

Comparativ cu luna trecută, prețul mediu al unui litru de benzină s-a majorat cu 1,9%, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 6,5 lei mai mult decât în urmă cu 30 de zile.

În cazul motorinei, prețul mediu al unui litru a scăzut cu 0,3 %, ceea ce înseamnă că un plin (50 de litri) costă astăzi cu 1 leu mai puțin decât în urmă cu 30 de zile.

În aceasta perioadă, România se află pe locul al 4-lea în Uniunea Europeană în topul țărilor cu cea mai ieftină benzina, după Bulgaria, Cipru și Malta. Și în cazul motorinei, țara noastră este situată pe locul 3 între statele Uniunii Europene în ceea ce privește cel mai mic preț la acest tip de combustibil, după Bulgaria și Malta.

Alte articole:   Județul din țară cu cele mai multe ONG-uri raportat la populație

Sursa: economedia.ro

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

 

Distribuie dacă îți place!