Prețul gigacaloriei rămâne de 170 de lei până la sfârșitul anului. Ce nu s-a spus…

Prețul gigacaloriei rămâne de 170 de lei până la sfârșitul anului. Ce nu s-a spus…

Lucrari Tetkron subtraversare Saturn (1)Prețul gigacaloriei pentru abonații sistemului centralizat de încălzire din Brașov va rămâne de 170 de lei până la sfârșitul anului, au anunțat miercuri, într-o conferință de presă, viceprimarul Răzvan Popa și reprezentanții societății furnizoare de agent termic SC Tetkton SRL.

Până la sfârșitul acestui an prețul rămâne de 170 de lei pe gigacalorie. Din 2014 vom vedea care va fi evoluția prețurilor, numărul de consumatori, pentru că se mai execută lucrări de rebranșări în sistem până la sfârșitul lunii, investițiile care se fac. Acest preț noi îl menținem din anul 2010, timp în care prețul gazului metan a crescut pentru populație cu 15%, iar pentru agenții economici cu 51%. Este foarte important de spus că în acest moment ne comparăm cu Bucureștiul la prețul gigacaloriei, în condițiile în care numărul de consumatori la Brașov este la un sfert din cel al Bucureștiului”, a precizat viceprimarul.

Alte articole:   Ghişeu unic de eficienţă energetică, înfiinţat la nivelul judeţului Braşov

El a adăugat că menținerea acestui preț este datorată investiției făcută în cartierul Astra, care a adus o serie de economii cu ajutorul cărora se poate acoperi creșterea de preț a gigacaloriei decisă de ANRE. De asemenea, există mai puține pierderi în sistem deoarece nu se mai produce energie termică în centralele de cvartal, costurile în acest caz fiind mai mari decât energia în sistem de cogenerare de înaltă eficiență, a explicat viceprimarul Răzvan Popa.

Potrivit acestuia, este nevoie de noi investiții pentru redimensionarea rețelei sistemului actual și de atragerea de noi consumatori în sistem.

Directorul executiv al S.C Tetkron SRL, Adrian Dinulescu, a precizat că la prețul actual al gigacaloriei costul de încălzire pentru o garsonieră proprietarul va fi de 115 pe lună, pentru un apartament cu două camere 230 de lei, iar pentru unul cu trei camere 280 de lei.

Alte articole:   Wizz Air recomandă pasagerilor să ajungă la aeroport cu cel puțin trei ore înainte de decolare

În acest an s-au rebranșat la sistemul centralizat 150 de apartamente și mai mulți agenți economici care per total înseamnă echivalentul a 1.800 de apartamente, a spus Dinulescu.

Ce nu s-a spus:

Asociațiile de proprietari care au datorii mai amri de 500 de euro sunt debranșate (de exemplu Asociatia 26 din Tractorul). Problema principală: bun-platnicii rămân fără apă caldă și încălzire din cauza datornicilor nu este rezolvată. De fapt, nu iti trebuie cinci facultati sa intelegi ca aceasta este cauza pentru care peste 60.000 de apartamente din Brașov au renunțat la „binefacerile“ încălzirii centralizate.

Care este „vrăjeala“ referitoare la convenția privind stingerea litigiilor, încheiată între Tetkron, municipiul Brașov – reprezentat de primarul George Scripcaru și viceprimarul Răzvan Popa  și, evident, Bepco SRL, firmă care se laudă la Realitatea TV Brașov, francizată de același patron ca la Bepco, cât de bine este în sistemul centralizat prin alte țări. Dar despre acest subiect povestim mâine…

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate