Percheziții la cămătari, în Brașov

Percheziții la cămătari, în Brașov

Astăzi, 12 martie, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rupea, au efectuat o percheziție domiciliară, în judetul Brașov, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțiuni de camătă și santaj, precum și o infracțiune de violare de domiciliu.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada 2020 – martie 2024, persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor de camătă ar fi acordat împrumuturi, percepând o dobândă de până la 100%.
De asemenea, acestea ar fi șantajat mai multe persoane vătămate, prin constrângere și amenințări, să le remită sume de bani necuvenite.

Alte articole:   Tren deraiat între Rupea și Racoș. Trafic feroviar blocat

Astfel, la data de 12 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară și două mandate de aducere în județul Brașov.

Bani, bijuterii și un autoturism, ridicate de polițiști

Cu ocazia desfășurării activităților procedurale au fost ridicate bunuri, valori și înscrisuri în vederea completării materialului probator, sume de bani în valoare de aproximativ 10.460 lei și 9150 euro, bijuterii din aur, precum și un autoturism.

În baza probelor existente până la acest moment, față de 2 persoane polițiștii au dispus măsura reținerii pentru o perioadă de 24 și introducerea a acestora în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ, urmând a fi prezentate de către procurorul de caz în fața judecătorului de drepturi si libertăți cu propunere corespunzătoare.

Alte articole:   Meteorologii au prelungit CODUL ROȘU de caniculă pentru perioada 15-16 iulie

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate