Patru blocuri de locuințe pentru tineri vor fi construite în Codlea

Patru blocuri de locuințe pentru tineri vor fi construite în Codlea

Patru blocuri de locuințe pentru tineri, cu câte șase apartamente, vor fi construite în municipiul Codlea, prin fonduri europene.

Zeci de tineri din Codlea vor beneficia de locuinţe nZEB, după ce Primăria a obținut fonduri prin PNRR.

Primarul Municipiului Codlea, Mihai Cîmpeanu, a anunțat că joi a semnat contractul de finanțare pentru  patru blocuri de locuințe, construite la standard nZEB.

“Ieri, 19 ianuarie (n.r.-joi) am fost la Ministerul Dezvoltării pentru a semna contractul de finanțare pentru construirea, în municipiul nostru, a patru blocuri de locuințe pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățământ. Fiecare dintre cele 4 blocuri vor avea câte șase apartamente”, a scris Mihai Cîmpeanu, pe pagina persoanlă de Facebook.

Clădirile vor fi eficiente din punct de vedere energetic, respectându-se conceptual nZEB privind imobilele al căror consum de energie este aproape egal cu zero

Alte articole:   Spălarea picioarelor ucenicilor, Cina cea de Taină, Rugăciunea din Grădina Ghetsimani și Vinderea Domnului, prăznuite în Joia Mare

Imobilele nZEB (Nearly zero-emission building) au o performanță energetică foarte ridicată, necesarul de energie provenind într-o măsură cât mai mare din surse regenerabile de energie, inclusiv cu energie din surse regenerabile produsă la faţa locului sau în apropiere.

Suma, în valoare de 11.698.500,85 de lei (TVA inclus) se va aloca prin Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Așa cum ați mai citit și în alte informării pe care le-am postat de-a lungul timpului, reafirm dorința mea sinceră de a face din municipiul nostru o comunitate unită, demnă și prosperă, în care fiecare cetățean să simtă confortul unei vieți decente„, a mai spus primarul Municipiului Codlea.

Alte articole:   Tradiții în Joia Mare din Săptămâna Patimilor

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate