Parc dendrologic pe 25 de hectare în cartierul Noua

Parc dendrologic pe 25 de hectare în cartierul Noua

În zona limitrofă cartierului Noua, în fondul forestier pe care îl administează Regia Locală a Pădurilor Kronstadt, pe o suprafata de 25,2 ha, autoritățile locale doresc să amenajeze, în colaborare cu Facultatea de Silvicultura și Exploatări Forestiere din Brașov, un parc dendrologic.

Despre această investiție, newsbv.ro a scris, în exclusivitate, în iunie 2015. Amănunte AICI!

În pădurile parc se pot amenaja, fără a fi necesară scoaterea suprafețelor aferente din fond forestier, alei realizate din materiale ecologice cu lațimea de maximum 2m, piste pentru biciclete, instalații de iluminat, puncte de informare, toalete ecologice și construcții provizorii cu suprafața construită de maximum 15 metri pătraţi. Toate aceste amenajări fac obiectul propunerii tehnice de amenajare a parcului dendrologic, dar nu pot fi realizate până ce încadrarea funcțională a arboretelor în care se vor realiza nu este și cea de pădure parc.

Pădurea parc se constituie cu avizul Comisiei tehnice de avizare pentru silvicultură, la solicitarea proprietarului/administratorului, în baza unor studii de specialitate realizate pentru păduri cu funcții de recreere, zonate corespunzător în amenajamentul silvic.

Alte articole:   VIDEO O balenă a răsturnat o barcă de pescuit în largul coastei New Hampshire. Două persoane au căzut peste bord

Având în vedere solicitarea Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov privind realizarea unui bloc experimental în cadrul parcului dendrologic, în suprafața căruia să deruleze diferite lucrări de cercetare în domeniul împăduririlor și tăierilor de îngrijire, este necesară și aprobarea atribuirii  unei suprafețe de 3,9 ha destinată executării de lucrări experimentale.

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate