Parada câinilor de companie, în weekend, la Brașov

Parada câinilor de companie, în weekend, la Brașov

Într-o inițiativă îndrăzneață de a celebra drăgălășenia și devotamentul prietenilor noștri necuvântători, suntem invitați la parada canină „Câini de Companie”, care va avea loc la Brașov, în data de 18 mai, între orele 12:00 și 15:00.

Traseul parcurs de paradă va fi desfășurat pe următoarea rută: Modarom – Piața Sfatului – Piața Enescu – Piața Sf. Ioan. În cadrul evenimentului, câinii vor purta accesorii vestimentare special create de Modarom, oferindu-le ocazia de a străluci în toată splendoarea lor.

La finalul paradei, în Piața Sf. Ioan, va avea loc ceremonia de premiere a câinilor, dar și a stăpânilor acestora. Premiile constau în suveniruri inedite, inclusiv obiecte realizate 3D de către Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

Asociația „Care for Dogs” va avea două standuri informative, oferind detalii despre câinii din adăposturile locale și recomandări despre îngrijirea și comportamentul acestora.

Obiectivul acestui eveniment este de a sensibiliza comunitatea cu privire la importanța adopției câinilor din adăposturi, evidențiind în același timp prietenia de neegalat pe care acești patrupezi o pot oferi.

Biblioteca Județeană „George Barițiu” va organiza în perioada următoare o expoziție online de fotografie, intitulată „Paws and Pages”, ce va prezenta lucrări ale artiștilor locali. O selecţie de carte despre rasele de câini, creşterea, întreţinerea şi dresajul lor, agrementată cu citate, maxime şi proverbe tematice, vă aşteaptă la sediul central al bibliotecii.

Tot în cadrul acestui proiect, vineri, 17 mai, de la orele 13,30, va avea loc conferinţa “Precum ţin câinii vinerile”, susţinută de managerul bibliotecii, Daniel Nazare, la Mediatecă (sediul central, etaj 1). El va vorbi despre legătura dintre câini şi oameni, cum au apărut rasele canine și despre rolul jucat de acești patrupezi în anumite momente însemnate în istorie.

Anul viitor va fi editată și o carte cu poveşti despre câinii noştri, animale de companie iubite, cu imagini ilustrative primite de la iubitorii şi prietenii lor umani.

Vă invităm să vă alăturați nouă la acest eveniment deosebit și să ne susțineți în eforturile noastre de a promova iubirea și îngrijirea față de animalele de companie„, este mesajul organizatorilor.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate