Oferte pentru tabere în Delta Dunării

Oferte pentru tabere în Delta Dunării

Tabăra din Sulina a Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret (DJTS) Tulcea este deschisă anul acesta pentru toate persoanele interesate să petreacă un sejur în Deltă, după ce pentru prima dată în ultimii ani nu a mai fost inclusă în programul guvernamental Arc pentru românii de pretutindeni.

Directorul executiv al DJTS, Liviu Urlih, a declarat pentru AGERPRES că în momentul de faţă gradul de ocupare a taberei este de circa 30% şi că speră să ajungă la 100% anul acesta.

„Tabăra poate acomoda până la 210 persoane. Are camere cu două, patru şi şase paturi, fiecare cameră are baie proprie, aer condiţionat, avem o sală de mese unde gătim propria noastră mâncare, avem mese de ping-pong, teren de baschet, de mini-fotbal şi în apropierea taberei este plaja de la Marea Neagră”, a declarat pentru AGERPRES directorul executiv Liviu Urlih.

El a mai spus că preţul practicat pentru cazare şi trei mese pe zi este de 140 de lei pentru o persoană.

În ultimii trei ani, în condiţiile în care tabăra din Sulina a DJTS a fost ocupată exclusiv de programul Arc, iar cererea primită din partea unităţilor de învăţământ era destul de mare, o societate comercială a început să ofere pachete turistice pentru grupurile de copii care includ atât cazare şi masă, cât şi excursii făcute cu ghizi.

„Organizăm tabere pentru copii doar în oraşul Sulina. Acolo avem plaja de la mare, avem zonă istorică, iar în apropiere este pădurea Letea, excursia fiind inclusă în pachetul nostru turistic. De asemenea, este Mila 23, unde în curând se va deschide Casa memorială Ivan Patzaichin. Avem excursii în pădurea Caraorman, dar şi pe braţul Sfântu GHeorghe”, a afirmat administratorul societăţii, Mihai Amelian.

Preţul practicat pentru o tabără de trei nopţi în Deltă organizată de societatea privată este de 1.000 de lei de persoană, la un grup de zece persoane, o alta având asigurată gratuitate.

În judeţul Tulcea, mai există o tabără administrată de DJTS la Babadag, însă aceasta este ocupată integral atât anul acesta, cât şi în 2025 de muncitori angajaţi ai unor firme de construcţii, potrivit instituţiei statului.

AGERPRES

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate