Nuba Chalet (Poiana Brașov), un exemplu cum NU luptă autoritățile împotriva evaziunii fiscale și prevenirea unor tragedii ca la Ferma Dacilor

Nuba Chalet (Poiana Brașov), un exemplu cum NU luptă autoritățile împotriva evaziunii fiscale și prevenirea unor tragedii ca la Ferma Dacilor

Autoritățile locale și naționale închid ochii când este vorba despre interesele unor potentați ai zilei sau apropiați ai unor politicieni. Guvernul vorbește de lupta împotriva evaziunii fiscale, dar închide ochii „la ai noștri”. Apoi, am avut parte de o tragedie la Ferma Dacilor, unde nu a existat o autorizare ISU. La Nuba Chalet nu există nimic!!!

Interesant că primarul USR Allen Coliban se pare că are un pact de neagresiune cu PSD, când este vorba de interese „sus puse”. Oare așa a câștigat Coliban voturile celor de la PSD pentru anumite proiecte votate în Consiliul Local?

De ce închide ochii Coliban în cazul unei construcții ilegale?

Tribunalul București a dat câștig de cauză Primăriei Brașov într-un proces intentat de ISN Entertainment SRL, care se află în spatele Nuba Chalet. În data de 26.04.2023, magistrații se pronunță definitiv:

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată. Definitivă. Pronunţată azi, 26.04.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 402 Cod procedură civilă. Document: Hotarâre  2335/2023.

Firma dorea „să intre în legalitate” iar instanța să constate că ar fi existat așa-zisa „aprobare tacită” din partea autorității locale în privința existenței construcției, dar pentru care nu există o autorizație de construire.

Alte articole:   Maialul Râșnovean și Festivalul ZUP-ului, în weekend, pe Promenada Sisi. Programul complet

Au trecut 9 luni de la această sentință definitivă, iar Coliban nu a mișcat niciun deget pentru a lua măsurile legale. În schimb, Poliția Locală și națională a stat călare pe comercianții și meșterii de la Târgul de Crăciun. Iar în Poiana Brașov se rulează ilegal zeci de mii de euro într-un weekend la Nuba Chalet.

Totul a pornit de la niște garaje și un atelier de întreținere

Terenul unde funcționează restaurantul Nuba Chalet al firmei ISN Entertainment aparține grupului de firme „Ana” (controlat de omul de afaceri George Copos), conform înscrisurilor din Cartea Funciară.

Cronologic, povestea începe acum patru ani. Primăria Brașov emite Autorizația de Construire 666/11.07.2000, pentru „construire sediu zonal și organizare de șantier”, construcție formată din garaje, atelier de întreținere cu magazie și o cameră cu vestiar și grup sanitar. Conform procedurilor legale, clădirea nu a fost finalizată, nefiind înscrisă în Cartea Funciară.

Numai că, respectiva clădire edificată cu scopul de a depozita utilajele necesare întreținerii pârtiilor de schi până în vara anului 2022, din iarna aceluiași an s-a transformat într-un restaurant de fițe. Fără parcurgerea niciunei formalități legale de autorizare!

În atenția Gărzii Forestiere!

Conform hărților silvice (unde figurează pădurile Statului Român), parte din terenul aflat în folosința ISM Entertainment SRL (clubul/restaurantul) este inclus în fondul forestier național. (O scurtă paranteză: această informație există și la Primăria Brașov, dar iubitorul de mediu și păduri Allen Coliban nu a făcut nimic pentru a proteja fondul silvic).

Alte articole:   România a trimis 88.000 de conserve în Gaza ca ajutor umanitar prin intermediul digului construit de SUA

Încercărilor proprietarului (grupul de firme „Ana”) de a clarifica situația juridică la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară au eșuat.

Din punct de vedere legal, în prima etapă, conform legislației silvice, ar fi trebuit ca respectivul teren să fie scos din fondul forestier (cu suportarea taxelor și cheltuielile de rigoare) și abia apoi să înceapă demersurile pentru autorizarea unei construcții…

Nuba Chalet, un obiectiv care nu există în documentele oficiale și pentru care autoritățile au orbul găinilor

În cei aproximativ doi ani de funcționare, la Nuba Chalet activitatea s-a desfășurat fără să existe nici la această oră Autorizare de Construire. Motiv pentru care, conform legisație în vigoare, clădirea ar trebui desființată, conform celor stipulate în Art. 1 din OUG 41/2010, aprobată prin Legea 3/2011. Este aceeași situație ca la apart-hotelul ilegal, tot din stațiunea de interes național Poiana Brașov, unde întreaga afacere a fost instrumentată de trio-ul Coliban – Ciungara – Oprea (Amănunte AICI!).

Neexistând Autorizarea de Construire, evident, nu a putut fi emisă Autorizația de Funcționare pentru restaurant și club! Cu alte cuvinte, nu există aviz de la Agenția de Protecția Mediului, de la ISU, de la Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar-Veterinară etc.

Alte articole:   Începe etapa de reînscrieri la grădiniţe şi creşe pentru anul şcolar 2024-2025

Este inexplicabilă inacțiunea instituțiilor de control

Mai ales când este vorba despre o afacere de lux, ilegală, care funcționează sub nasul lor. În fiecare an ni se transmit comunicate de presă despre existența unor echipe mixte de control ale instituțiilor publice pe perioada sezonului estival sau hibernal. Niciuna nu „s-a împiedicat” la Nuba Chalet?

Asta, cu atât mai mult cu cât șeful ANPC, Horia Constantinescu, se lăuda ce vitejii fac comisarii de la Protecția Consumatorului. Probabil avea vreun ordin de sus să nu deranjeze cuibușorul de distracții al mahărilor PSD din Poiana Brașov (Amănunte pe g4media.ro).

Neeexistând o autorizație de funcționare, toate sumele încasate la Nuba Chalet ar trebui, conform prevederilor legale, confiscate. Probabil cifrele sunt atât de mari încât celor de la Antifraudă le dă cu prea multe virgule socoteala ca să aplice legea…

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate