Noua lege a pensiilor vine la pachet cu taxe mai mari! Avertismentul agențiilor internaționale de rating

Noua lege a pensiilor vine la pachet cu taxe mai mari! Avertismentul agențiilor internaționale de rating

Noua lege a pensiilor vine la pachet cu taxe mai mari!

Este avertismentul lansat de agențiile internaționale de rating, care au făcut calculele și ne spun clar că de anul viitor va fi nevoie de creșteri de TVA și alte taxe ca să atragem mai mulți bani la buget. Asta în condițiile în care, în caz contrar, vom pierde banii europeni pentru că vom avea un deficit de peste 5%.

Agențiile internaționale de rating trag un semnal de alarmă cu privire la impactul noii legi a pensiilor asupra finanțelor publice ale României. Potrivit calculelor efectuate de aceste agenții, de anul viitor vor fi necesare creșteri de TVA și alte taxe pentru a compensa cheltuielile suplimentare generate de noua legislație privind pensiile.

Alte articole:   Când se dau pensiile în august. Este ultima lună înainte de recalculare

Această situație survine în contextul în care România se confruntă deja cu provocări economice majore, iar deficitul bugetar se apropie de pragul critic de 5%. În absența măsurilor adecvate de ajustare a politicii fiscale și de atragere a veniturilor suplimentare, țara riscă să piardă finanțările europene, având un deficit bugetar care depășește limita impusă de 5%.

Agențiile de rating subliniază că noua lege a pensiilor va genera cheltuieli suplimentare semnificative pentru bugetul statului, iar fără măsuri de compensare, riscul de dezechilibru fiscal va crește considerabil.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Tanczos Barna, după ce Iohannis a promulgat legea privind vânătoarea urșilor: ”Ursul poate fi din nou vânat în România, astfel putem salva vieţi omeneşti”

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate