Municipalitatea premiază şi în acest an elevii cu rezultate deosebite la învăţătură

Municipalitatea premiază şi în acest an elevii cu rezultate deosebite la învăţătură

gala premiilor elevi primaria brasovPremiile de excelenţă pentru elevii cu rezultate deosebite la învăţătură vor fi acordate şi în acest an.

Consiliului Local a aprobat săptămâna trecută, la propunerea primarului George Scripcaru, proiectul de hotărâre privind finanţarea suplimentară, în acest scop, a instituţiilor de învăţământ preuniversitar de stat din Municipiul Braşov, precum şi metodologia de acordare a premiilor.

„Plecând de la faptul că resursa umană este cea mai importantă pentru comunitate, municipalitatea a creat o serie de programe care vin în sprijinul elevilor. Unul dintre acestea este premierea elevilor cu rezultate deosebite la învăţătură. Anul trecut am avut o primă ediţie a acestor premii şi am promis, împreună cu Consiliul Local, că vom încerca să transformăm această gală într-o tradiţie la Braşov. Anul acesta va fi o a doua ediţie şi sper să facem acest lucru cât mai mulţi ani. Un alt proiect este Primul ghiozdan, respectiv pachetul de rechizite pe care îl primeşte fiecare elev la intrarea în clasa pregătitoare şi clasa I. Ca primar, m-am gândit că trebuie să sprijinim atât şcoala, cât şi părinţii. Dincolo de acest program pentru cei mici, alături de directorii de şcoli şi împreună cu Consiliul Local, am iniţiat un alt proiect, astfel ca toţi elevii să beneficieze de gratuitate pe transportul în comun, pentru a reduce abandonul şcolar şi a veni şi în sprijinul părinţilor. Totodată, municipalitatea îi sprijină de câte ori este nevoie şi pe olimpici şi pe cei care se deplasează la diverse concursuri naţionale şi internaţionale”, a declarat primarul George Scripcaru.

Alte articole:   Primăria Slatina a amenajat un adevărat safari cu girafe, elefanți și lei lângă bradul de Crăciun

Beneficiază de această finanţare elevii din clasele V-XII din învăţământul gimnazial, liceal şi profesional din unităţile de învăţământ de stat de pe raza Municipiului Braşov. Nivelul premiilor a rămas acelaşi, respectiv 300 de lei pentru premiul I, 200 de lei pentru premiul al doilea şi 100 de lei pentru premiul al treilea. Sunt premiaţi toţi elevii din fiecare clasă, care se clasează pe locurile I, II sau III.

Potrivit metodologiei de acordare a premiilor, unităţile de învăţământ, după întrunirea Consiliului profesoral pentru încheierea situaţilor şcolare, vor înainta  Primăriei Municipiului Braşov tabelul nominal cu elevii beneficiari ai acestei finanţări şi sumele necesare. Potrivit hotărârii de consiliu local, fondurile necesare vor fi alocate prin rectificare bugetară. Unităţile de învăţământ răspund de angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata premiilor. Plata premiilor către elevi va fi organizată conform legii de fiecare instituţie de învăţământ, dar nu mai târziu de 31 iulie 2015.

Alte articole:   Guvernul continuă să aloce bani din fondul de rezervă: 3,5 miliarde de lei pentru Ministerul Sănătății

Anul trecut, au primit aceste premii 1.791 de elevi din clasele V-XII, fiind organizată o gală festivă, la Aula Universităţii Transilvania.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate