Mitomanul Coliban și miticii de la Corona își bat joc de un Cetățean de onoare al Brașovului și un simbol al sportului!

Mitomanul Coliban și miticii de la Corona își bat joc de un Cetățean de onoare al Brașovului și un simbol al sportului!

O mare sportivă a Brașovului a ajuns bătaia de joc a primarului mincinos Allen Coliban și a miticilor pe care acesta i-a adus de la București să se ocupe de destinele clubului Corona. Nu a fost îndeajuns că le-a pus la dispoziție în acest an cel mai mare buget, de 10 milioane de euro, pe care o grupare sportivă din România îl are.

Acum, curlingistul și mercenarii din subordine au sărit cu picioarele și batjocoresc unul din simbolurile sportului brașovean și românesc. Pe Mariana Tîrcă, jucătoarea de legendă și antrenoarea care ne-a pus orașul în lumea de elită a handbalului internațional.

Cuibul mercenarilor lui Coliban într-un imobil din patrimoniul orașului

Hulpavii au pus ochii pe casa pe care municipalitatea i-a dat-o în folosință doamnei Tîrcă acum ceva ani, pe bani, nu pe gratis, în semn de recunoaștere pentru performanțele realizate în sport și buna propagandă făcută Brașovului în lume. Și vor s-o scoată din imobilul respectiv, aflat pe Aleea Tiberiu Brediceanu nr. 3, cu familie cu tot. Indivizii ăștia nu au niciun fel de scrupule!

Așa s-a ajuns în administrația Coliban, ca idolii și bunele exemple pentru copiii și tinerii din comunitatea noastră, personajele pozitive de la care generațiile de mâine au ce să învețe, să fie terfelite în public, să fie îngenunchiate. De unde să înțeleagă alde Michiduță că n-au cum să ascundă valoarea și palmaresul obținut prin eforturi, muncă și sacrificii în ale lor buzunare găurite pe dinăuntru.

Cum să priceapă acești agenți ai întunericului că respectul și omenia sunt noțiuni de care n-au habar, pentru care nu au capacitatea să le înțeleagă, darămite să și le însușească. Sau că funcția și mai ales puterea, în cazul lor, sunt trecătoare și sortite coșului de gunoi al amintirilor.

Alte articole:   Primăria Brașov, bună de plată! 40.000 de lei daune după ce o brașoveancă și-a rupt piciorul într-o groapă!

Coaliția USR-PSD l-a susținut pe mincinosul numărul 1 al Brașovului

Prin jocuri perfide, primarul a inițiat un proiect HCL prin care, cu votul majorității USR-PSD din Consiliul Local, a anulat contractul de închiriere încheiat între municipalitate, prin societatea RIAL și familia Tîrcă. Și ce vrea edilul cu apucături de cinic vătaf să facă mai departe? Să mute sediul clubului Corona în casa respectivă.

Miticilor nu le-au ajuns poftele pe care mincinosul numărul 1 al Brașovului le-a satisfăcut iresponsabil în acești aproape 2 ani de zile de mercenariat la Corona. Ei vor mai mult, mai mult și mai mult, nesătuii! Adică un Cetățean de onoare al Brașovului plătea un preț de bun-simț să folosească acel imobil, iar clubul sportiv (devenit) de casă al USR să-l primească în folosință gratuită.

Managerul Alexandru Dedu este liderul grupului de mercenari angajat de la București de primarul Allen Coliban la CSM Corona Brașov. Solda fiecăruia este de 4.000-5.000 euro.

Atenție! Totul se întâmplă în contextul în care:

1. CSM Corona are date în folosință, cu titlu gratuit, o sumedenie de spații la Sala Sporturilor „D. Popescu-Colibași”, pe care le utilizează după bunul plac.

2. Birourile de la Sala Metrom, un etaj întreg, unde și-a desfășurat activitatea penalul FC Brașov – Steagu Renaște sunt goale, nefolosite de nimeni. Aceasta cu toate că multe cluburi sportive brașovene au inițiat demersuri de închiriere a lor.

3. În Sala de sport de la Complexul sportiv Carpați, care ar fi trebuit dat în folosință în septembrie 2023 (altă „realizare” a regimului Coliban!) și care se anunță a fi inaugurată în această primăvară există multe spații de birou ce pot fi acordate, tot pe mocangeală, clubului condus de Alexandru Dedu, nesătulul consumator de bani publici (acum) ai Brașovului și directorul de formă Ionuț Necula, alt necurat aghiotant de-ai mitomanului.

Alte articole:   Scripcaru: „Am trăit să o văd și pe asta: Godină alergând după mine prin cartiere”

Pentru Coliban, Dedu și toți acești neica nimeni din sportul brașovean va veni, în curând, nota de plată, una serios încărcată, se înțelege, pe măsura faptelor. Că o vor plăti sau nu, prea puțin contează, pentru că de inevitabila condamnare la hăul uitării nu au cum să scape, fiți siguri.

Mariana Tîrcă o handbalistă de legendă, născută în Țara Făgărașului

Mariana Tîrcă (fostă Oacă) s-a născut la 9 octombrie 1962, în Țara Făgărașului, mai precis în comuna Mândra, județul Brașov. A învățat handbalul la Clubul Sportiv Școlar Făgăraș. A jucat pe postul de inter dreapta sau centru pentru Rulmentul Brașov (1980-1984), Știința Bacău (1984-1988), Oltchim Râmnicu Vâlcea (1988-1992), în Croația, la Podravka Koprivnica (1992-1999) și, pe finalul carierei, în Grecia, la GAS Anagennisi Artas (1999-2000).

Pentru naționala de senioare a României a evoluat în 335 jocuri și a marcat 2.043 goluri (medie de 6,09 goluri /meci) – record all time, valabil și astăzi. A fost liderul din teren și căpitanul „tricolorelor” ani de zile. În 1992 a făcut parte din selecționata Europei.

Acasă, în România, a câștigat 3 titluri cu Știința Bacău și altele 5 cu Oltchim. Apogeul carierei de jucătoare l-a atins la Podravka, unde a cucerit 6 titluri naționale și 6 Cupe ale Croației, a fost finalistă (1995) și câștigătoare a Ligii Campionilor (1996), precum și a Supercupei Europei (1996).

Foto: Mariana Tîrcă, arhiva personală.

După retragerea de pe parchet, ca antrenoare a pregătit echipele Oltchim Râmnicu Vâlcea (2000-2004, 2 titluri de campioană), Rulmentul Brașov (2004-2008), Corona Brașov (2010-2017), la senioare, dar și la centrul de copii și juniori). În 2006, cu Rulmentul a cucerit Cupa Challenge și a fost finalistă a Cupei Cupelor (2008). În prezent este antrenor coordonator al secției de handbal de la clubul Transilvania Brașov.

Alte articole:   Scripcaru: „Am trăit să o văd și pe asta: Godină alergând după mine prin cartiere”

Antrenor emerit (2007) și maestru emerit al sportului (1999), Mariana Tîrcă este Cetățean de onoare al orașelor Brașov, Făgăraș și Koprivnica (Croația). Fiica ei, Sorina, acum retrasă temporar din activitate pentru a deveni mămică, este o handbalistă de valoare legitimată la Rapid București și om de bază în naționala feminină a țării noastre.

A promovat-o în Liga Națională la Rulmentul pe Cristina Neagu

Ani la rând a fost considerată, pe bună dreptate, cea mai valoroasă jucătoare din toate timpurile din handbalul românesc, fiind prima care a cunoscut consacrarea la nivel mondial. Fericita și deloc întâmplătoarea coincidență a făcut ca pe când o antrena pe Rulmentul să o promoveze la Brașov în prima ligă pe Cristina Neagu, jucătoarea care a scris istorie și a devenit singura handbalistă din lume recompensată de patru ori cu titlul de „Cea mai bună handbalistă IHF a anului”.

Practic, cele două ne-au oferit nouă, românilor, cel mai potrivit și frumos exemplu când elevul și-a întrecut profesorul! Dacă Mariana Tîrcă a fost numită „Hagi a handbalului românesc”, Neagu a primit, din partea fanilor și jurnaliștilor, titulatura de „Messi a handbalului feminin”.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate