Metamorfoza – Franz Kafka

Metamorfoza – Franz Kafka

Dați-vă ochelarii roz jos, lăsați entuziasmul la ușă și intrați în lumea absurdă, mult stimatului, Franz Kafka.
Emisiunea Generația Z- despre film, carte și poezie, realizată de Ivasiunico Denis, televiziunea online TvIBv Grupul #Iubim Brașovul.
Astăzi va recomandam Metamorfoza scrisă de Franz Kafka.
Filosoful Franz Kafka nu creează lumi fantastice, nu scrie despre călătoriile către planete îndepărtate; personajele sale trăiesc în același univers ca și cititorii. Procedând astfel, ei se trezesc implicați în evenimente supranaturale. Obiectele obișnuite, acțiunile, cuvintele capătă semnificații distorsionate, își pierd contururile, ca într-un vis.

Dacă v-ați putea imagina spaima după noaptea Valurgică, atunci ați înțelege ce înseamnă o spaima emoțională după o carte. Te simți ca o persoana de prisos, cu totul inutila, fără început și sfârșit, doar legat de moment prin condiția sa. O persoană ce ii dezgusta pe cei dragi pur și simplu prin faptul că există … un copil nedorit … un bătrân pe moarte … bolnav printre cei sănătoși … dar cel mai rău dintre toate, când este sănătos și are nevoie și totul pare să fie în regulă, dar beneficiile pe care le aduce rudelor i se dau cu moneda grea, rudele nu apreciază și, în cele din urmă, se dovedește că fără ajutorul tău pot face față mult mai bine. O soartă cumplită …
Și un text atât de simplu, vâscos, cu un complot ciudat, chiar și cu o notă comică, creează o mlaștină de disperare și un imens abis de deznădejde, încât devine mai cumplit să trăiești decât să mori. Aș sfătui să nu citiți „Metamorfoza” pentru persoanele predispuse la depresie.

Alte articole:   VIDEO Piețele Astra, Dacia și Tractorul, controlate de polițiști. Amenzi de peste 83.000 de lei

Proiect în parteneriat cu Grupul Iubim Brașovul.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate