Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor precizează, într-un comunicat de presă, că noul coronavirus nu se transmite prin intermediul alimentelor, potrivit datelor ştiinţifice existente la acest moment precum şi experienţa anterioară, scrie agerpres.ro.
,,Acest virus are nevoie de o gazdă pentru a creşte şi nu se poate dezvolta pe alimente sau în interiorul acestora. În mod obişnuit, virusul este transmis prin contact direct cu lichidele corporale ale unei persoane infectate (tuse, strănut) sau indirect cu suprafeţele pe care o persoană infectată a tuşit sau a strănutat”, a transmis DSVSA.
,,Informaţiile actuale sugerează că virusul poate supravieţui câteva ore pe suprafeţe, dezinfectanţii simpli de uz casnic fiind eficienţi în vederea eliminării acestuia”, potrivit comunicatului transmis.
,,În cazul în care personalul lucrător din sectorul alimentar respectă cu stricteţe bunele practici de igienă personală, nu există posibilitatea ca acesta să contamineze produsele alimentare sau spaţiile din cadrul unităţii”, se mai arată în comunicat.
Sursa: agerpres.ro