Manifestații de susținere a DNA, astăzi, în Braşov

Manifestații de susținere a DNA, astăzi, în Braşov

 

Manifestaţii de susţinere a Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au fost anunţate pe Facebook, pentru duminică, în Braşov şi în alte oraşe din ţară, sub sloganul „Susţinem DNA, vrem depolitizarea instituţiilor”, după ce luni Curtea Constituţională a decis existenţa unui conflict de natură juridică între DNA şi Guvern, ca urmare a anchetei procurorilor privind modeul în care a fost adoptată Ordonanţa 13.

„Reacţionăm la noile semnale de limitare şi subordonare a unor instituţii. Politizarea şi numirea în funcţie după criterii şi interese politice este primul motiv care ne-a scos în stradă. Dacă DNA nu ar fi cercetat maniera în care OUG 13 a fost adoptată, nu am fi aflat astăzi că ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul oferise în primă fază un aviz negativ proiectului de modificare a codurilor penale, motiv pentru care şedinţa a fost amânată până la ora 21.00, pentru a fi redactat un nou aviz, de această dată pozitiv. Azi am aflat că DNA a trecut peste limite în anchetarea acestui dosar. Dar dacă nu era de competenţa acestei instituţii, cine ar trebui să scoată la iveală aceste nereguli şi de ce nu a făcut-o?”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Potrivit News.ro, oamenii au anunţat că vor ieşi în stradă pentru a susţine Direcţia Naţională Anticorupţie în faţa Prefecturii din Braşov, la ora 19:00.

Alte articole:   S-a deschis primul club de cheerleading din Brașov

Manifestaţii similare sunt anunţate şi la Bucureşti în Piaţa Victoriei, dar şi la Cluj în Piaţa Unirii.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a scris, luni, în urma deciziei Curţii Constituţionale, că şefa DNA trebuia să îşi dea demisia, pentru că aceasta „a acţionat în logica instituţiilor opresive din statul comunist“, subliniind totodată că trebuie să înceapă o curăţare a acestor „instituţii nedemocratice”.

Foto: adevarul.ro

Distribuie dacă îți place!