Lupte: 62 de copii din Brașov se visează „Campionul de Mâine”

Lupte: 62 de copii din Brașov se visează „Campionul de Mâine”

lupte tranta trante copii brasovCopii cu vârste de 10-11 ani din Brașov, Hărman, Prejmer și Bod s-au luat la trântă în sala de sport a Colegiului Tehnic de Transporturi Brașov (fostul Liceu CFR). Acțiunea a avut loc duminică, 4 octombrie, și s-a desfășurat sub denumirea de Concursul Național de Trântă (etapa județeană), în cadrul Proiectului „Campionul de Mâine”. Proiect finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului, prin Programul „Pierre de Coubertin 2015”,  și care s-a derulat prin intermediul federațiilor sportive din România la nivel național.

Astfel, competiția a fost organizată și coordonată prof. Valentin Bârjac, președinte-fondator al Asociației de Lupte Greco-Romane și Libere Brașov, alături de prof. Viorel Milinceanu (Clubul Sportiv Școlar Transporturi Brașov), prof. Vasile Buclea (Clubul Sportiv Școlar Dinamo Brașov) și antrenorul Nicolae Brânzea de la Prejmer.

Concursul Național de Trântă: finală la Târgoviște (23-24 octombrie)

„A fost un concurs de trântă, la care au participat 62 de copii din Brașov și alte localități din județ, care a avut loc sub tutela Federației Române de Lupte. Scopul a fost cel de a descoperi noi talente și, implicit, de a selecționa copii care nu erau legitimați la cluburi sau asociații de lupte. Copii care, apoi, prin activitatea desfășurată în cadrul organizat, antrenamente și prezențe la concursuri, să aspire la înalte performanțe sportive, acesta fiind, de altfel, scopul Proiectului «Campionul de Mâine»”, a declarat prof. Valentin Bârjac.

„La un moment dat, sala de sport devenise neîncăpătoare și merită remarcat numărul mare de spectatori prezenți la eveniment, semn că sportul și mișcarea, în general, mai prezintă interes în educația și creșterea copiilor”, a adăugat.
Finala pe țară a Concursului Național de Trântă e programată în zilele de 23-24 octombrie, la Târgoviște (județul Dâmbovița).

Selecție și înscrieri la lupte

Nu în ultimul rând, Valentin Bârjac îi informează pe cei interesați că în această perioadă se fac selecții și înscrieri la lupte, pentru copii de clasele 4-5, la Centrul de Lupte de la Bod, ale cărui antrenamente sunt gazduite de școala (sala de sport) din localitatea aflată la o aruncătură de baț de municipiul Brașov.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate