Lupta orgoliilor, puterea deșertăciunii

Lupta orgoliilor, puterea deșertăciunii

Dumitru Ioan Puchianu2Recent, Convenția Națională a PDL ne-a arătat ce înseamnă lupta orgoliilor în cadrul unui partid: un ”meci” desfășurat la scenă deschisă, transmis în direct de către toate televiziunile de știri, unde delegații PDL au strigat exact ca la fotbal, ”hoții” și ”fraudă”.

Dacă există fraudă în lăuntrul unui partid politic, la ce să se mai aștepte în viitor românii de la partide? Și apoi, ce altceva să înțeleagă cetăţeanul român din ceea ce se întâmplă în cadrul unui partid politic, în afară de faptul că se fură? Se fură între ei, dar ne ,,amăgesc” și pe noi! Ar fi o naivitate să credem în corectitudinea alegerilor interne dintr-un partid, unde, la fel ca în orice proces electoral, tehnicile şi modul de operare este acelaşi. Însă, niciodată membrii aceluiași partid nu îmi amintesc să se fi acuzat de hoție.

Este prea mult! Modul şi atitudinea în care au înţeles să soluţioneze o contestaţie, este de neimaginat! Orgoliul nemăsurat, dus până la isterie, dovedeşte încă o dată, lipsa generalizată de responsabilitate a liderilor politici. Aici nu mai este vorba de o strategie, de un ”joc de imagine”, ci pur și simplu de … iresponsabilitate. Pornind de aici, putem extrapola spre un perpetuu ”circ”, pe care, dacă ar fi să privim cu atenție, îl găsim în majoritatea partidelor. Oare acest lucru nu cumva ne face să concluzionăm că în cadrul partidelor politice nu există şi lideri politici autentici, cu viziune clară privind actul politic și guvernarea?

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Românii au nevoie de lideri veritabili, nu de oportunişti sau circari. De lideri politici a căror principii să fie urmate cu consecvență și nu de ”răzgândaci”- adică, de aceia care astăzi spun una și mâine se contrazic, de aceia care, lipsiți de idei, se transformă în măscărici publici. În primul rând este vorba de credibilitate. Românii sunt oameni serioși și harnici, care la rândul lor își doresc oameni de încredere, oameni care să le transmită mai mult decât speranță.

Cred că acești oameni există, însă, valorile ies cu greu la iveală în societatea românească, tocmai din cauza unor ”circari” ce se află în conducerea anumitor partide. Orgoliile mărunte, care nu au nimic în comun cu măreția actului politic – responsabil și asumat – macină şi interiorul partidelor politice. Este un lucru știut, că puterea îi corupe doar pe cei slabi, care nu sunt capabili de a fi adevăraţi conducători, ci doar simpli profitori ai momentului.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

Așa s-a întâmplat până acum cu toți aceia care au fost la guvernare și care s-au crezut veșnici. Așa cum par a se crede veșnici și cei de la USL, care iată, nu mai vor să treacă la măsuri concrete de redresare economică, uitând de propriile promisiuni electorale. Reforma statului întârzie, în ciuda programului de guvernare USL prezentat luni de-a rândul, cu surle și trâmbițe. Dar ceea ce este și mai grav, este că au surzit, nu vor să audă glasul poporului! Nu mai aud protestele celor ce-și pierd locurile de muncă, glasul celor aflați în sărăcie cronică, a celor bolnavi care nu au bani pentru tratamentul medical…

România parcurge din 1989 și până în prezent, o perioadă sinonimă cu sărăcirea progresivă a întregii populații. Iar această stare în care se află România nu este doar o consecință a orgoliilor politice, a ignoranţei unor așa ziși politicieni, ci și a hoției generalizate, precum sărăcia! Nu vi se pare bizar că cei ce administrează ţara, sunt tot mai bogați de la o zi la alta? Este inadmisibil ca un stat cu resurse, așa cum este România, să se confrunte cu aceeași criză economică precum a statelor sărace în zăcăminte! Cred că printr-o radiografiere corectă a tot ce s-a întâmplat şi se întâmplă, concluzia este una de bulversare, o stare de confuzie generală şi chiar dezamăgire.

Alte articole:   Hristos a Înviat! Paște fericit! Sărbători liniștite alături de cei dragi!

În ciuda acestora, trebuie să ne păstrăm optimismul că pe scena politică vor apărea şi partide cu viziune şi oameni politici veritabili, patrioţi care să-şi iubească ţara şi poporul, lăsând interesele personale, pe plan secund. Alianţa D.A. (FORŢA CIVICĂ – PNŢ-CD) poate fi o alternativă, cele două partide angajându-se în susținerea unei doctrine de dreapta, a unui spirit liberal, creștin-democrat, care să stimuleze munca, dezvoltarea economică şi care să nu excludă un program de solidaritate pentru cei într-adevăr neajutorați. În fond, a duce o politică de dreapta înseamnă a promova dreptatea socială, a crea o clasă de mijloc în această țără, a da stabilitate României. Liderii Alianței D.A. știu că orgoliile politice nu sunt decât o deșertăciune a puterii.

Puterea autentică este doar a celor care vor şi ştiu să o împartă fiecărui român!

  • Dumitru Ioan Puchianu,
  • președinte Forța Civică Brașov

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate