E.M.M.A și lumina din parcul cu îngeri

E.M.M.A și lumina din parcul cu îngeri

emma 1Organizația E.M.M.A. celebrează în fiecare an „Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”. Evenimentul are loc la aceeași oră în SUA, Canada, Australia, Japonia și în câteva țări europene. Diferența de fus orar creează, între orele 19 și 20 ale zilei de 15 octombrie, în fiecare an, un Val de lumină generat de lumânările aprinse în toate aceste locuri. De 6 ani România este parte a acestui val, la inițiativa Biancăi Brad, iar de anul acesta și în Codlea s-au aprins lumânări în Parcul cu Soare și s-a ținut o slujbă religioasă pentru copilașii plecați prea devreme de lângă părinții lor. Sufletul, creierul și brațul evenimentului din Codlea a fost doamna Corina Odolean, sprijinită îndeaproape de soțul dumneaei. Mesajul emoționant pe care l-a postat pe facebook i-a impresionat pe mulți:

Nimeni nu știe cât de mult îi iubim. Nimeni nu știe cât de mult ne lipsesc , cât de mult am fi vrut ca ei sa crească lângă noi si nu doar în inimile noastre, cât de mult am fi vrut să îi sărutăm pe ei și nu niște cruci albe și reci…și pentru ei , în amintirea lor , a copiilor noștri din cer , (…) vom aprinde candele si ne vom ruga.

A fost, așadar, Parcul cu Soare, fără soare, dar cu multă căldură, cu lumânări în formă de inimă, cu urme de piciorușe dragi, cu lumină în inimi și cu multă dragoste. Simțeai prezența îngerașilor în viețile părinților lor, ale frățiorilor și surorilor, veniți cu dulceață de Rai și cu mângâiere de Sus.

Am plecat de acolo cu gând să scriu…dar…atât de intensă a fost emoția cu care am călătorit spre casă, atât de sărace cuvintele și de copleșitoare trăirea, că am preferat să aștept două zile ca să scriu despre această dragoste care trece dincolo de granița timpului, care îmbrățișează amintirea, divinul și atingerea duioasă a inimelor de mame de către copilașii îngeri.

Fost-a populat parcul din Codlea, plin de oameni care se rugau și care aveau un zambet interior, de drag și de pioșenie. Poate că și mai mulți ar fi vrut să vină, dar au avut o reținere, presimțind durerea. Acest val de lumină, însă, e drept, nu poate îndepărta suferința, dar are mângâiere, are strigătul mut de iubire și întețește lumina interioară a fiecărui participant.

Mulțumim, E.M.M.A., pentru lumina și căldura din parcul cu îngeri!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate