Liberalii spun lucruri trăsnite

Liberalii spun lucruri trăsnite

sigla pnlÎn ședința Biroului Permanent Național al PNL de luni s-a adoptat, la propunerea organizației PNL Diaspora și a vicepreședintelui Cezar Preda, recomandarea ca pe listele PNL care cuprind candidații la alegerile locale să fie incluși și români din diaspora care doresc să se implice în administrația locală la nivelul întregii țări.
Potrivit unui comunicatului PNL, ideea a fost lansată cu prilejul Ligii Aleșilor Locali ai PNL, din 19 septembrie, în speranța că „această inițiativă va da un semnal pozitiv pentru românii din afara granițelor care vor să se implice efectiv și eficient în deciziile politice la nivel administrativ din România, acesta fiind, totodată, un bun prilej pentru reintegrarea conaționalilor noștri în comunitățile de unde au plecat”.

Alte articole:   Miercuri are loc repartizarea computerizată a absolvenţilor clasei a VIII-a

Nu cred că trebuie să fii o somitate în drept, precum inculpatul deputat fost PSD Ioan Adam, ca să vezi cât de tâmpită este propunerea adoptată fără să își bată capul cineva (în mod cert nimeni din sală nu a făcut minima încercare de a gândi) ca să vadă că este nefuncțională o asemenea propunere.

CITEȘTE ȘI: De ce se duce dracului clasa politică? Pardon! Se atomizează

Trec peste faptul că punerea unui român din diasporă pe lista Consiliului Local Brașov, de exemplu, nu va aduce voturi în plus, pentru că notorietatea acestuia este scăzută, comparativ cu o personalitate care a optat să rămână în țară. Dar, putem spune că, oricum, românii nu votează lista, ci partidul, așa că nu contează…

Alte articole:   Intervenție de succes a polițiștilor brașoveni (VIDEO)

Însă, dacă cineva ar fi răsfoit, din curiozitate, prevederile Legii 215, a adminsitrației publice locale, modificată, adăugită, adnotată după cum le-a venit bine politicienilor, ar fi remarcat că atât consilierii locali, cât și cei județeni, își pierd mandatul dacă lipsesc nemotivat la trei ședințe consecutive. Cu alte cuvinte, onor alesul din diasporă ori vine cel puțin o dată la trei luni la o ședință, ori e pa! Că nu vred că se va implementa vreun vot prin corespondență pentru fiecare punct de pe ordinea de zi a ședințelor consiliilor locale și județene. Și nici nu cred că se pune problema să fie consilier local în funcție și să vină (evenutual) în țară doar de Paști și de Crăciun (eventual la ședința aia festivă de final de an, unde toți se grăbesc să ajungă la paranghelia de după)…

Alte articole:   Noaptea Dansului 2024: Brașovul Dansează în Piața Sfatului pe 31 august

Părerea mea!

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate