Liberalii brașoveni rămân fără senator

Liberalii brașoveni rămân fără senator

Senatorul PNL Daniel Zamfir, fost presedinte al Comisiei economice din Senat si initiatorul legii pentru plafonarea dobanzilor la creditele bancare, ar urma sa paraseasca formatiunea liberala pentru a se alatura grupului ALDE, au declarat surse politice pentru News.ro.

In luna ianuarie a acestui an, Daniel Zamfir a pierdut presedintia Comisiei economice din Senat, aceasta fiind preluata de senatorul PNL Florin Citu.

La scurt timp, Zamfir a lansat un atac la adresa liderului PNL, Ludovic Orban, acuzandu-l ca vrea sa il inlature de la sefia Comisiei economice din Senat. Acesta a afirmat ca liderul liberalilor a sunat „in disperare” ca Raluca Turcan sa fie realeasa lider de grup si a spus ca PNL „are mare nevoie de un presedinte cu demnitate si putintel curaj”.

In decembrie 2017, Liderul PNL, Ludovic Orban, l-a avertizat pe senatorul Daniel Zamfir, care a semnat o initiativa legislativa de plafonare a dobanzilor la creditele bancare, ca daca va mai avea propuneri legislative care nu sunt sustinute de partid, ci „de consilierul premierului Tudose”, va fi exclus din PNL. Senatorul Zamfir a reactionat pe Facebook, spunand ca nu stie vreo decizie a PNL care „sa sustina neconditionat practicile IFN-urilor si bancilor” si ca altul ar fi motivul avertismentului de excludere pe care l-a primit.

Alte articole:   Românii stabiliţi în Spania vor putea avea dublă cetățenie. Acordul va fi semnat în iulie

„Pozitia PNL este clara. Suntem sustinatorii economiei libere de piata. Practic, contractul este legea partilor. Suntem impotriva oricarei reglementari care sa afecteze libertatea economica, care sa afecteze libertatea de a realiza contracte. Nu exista niciun conflict, va explic pozitia PNL. Daca este un parlamentar care are alt punct de vedere, este punctul sau de vedere individual”, a declarat Ludovic Orban, despre initiativa senatorului liberal Daniel Zamfir, care a propus stabilirea unui plafon maxim al dobanzilor la creditele bancare.

El a spus ca nu poate cenzura fiecare initiativa legislativa, dar ca i-a transmis lui Zamfir un avertisment.

„Marturisesc ca ma deranjeaza ca este sustinut de consilierul premierului Tudose si nu cred ca voi accepta mult timp acest lucru, cum nu accept ca alti colegi sa fie jigniti de domnul senator. Cu siguranta e un avertisment. Am discutat despre asta, i-am exprimat opiniile mele, iar in materie de aceste initiative pe care le sustine impreuna cu consilierul guvernului PSDragnea, ma deranjeaza profund si iese din linia PNL”, a afirmat presedintele PNL, Ludovic Orban

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate