Juniţele nemăritate, scoase duminică la Horă la Crucea Dreptăţii

Juniţele nemăritate, scoase duminică la Horă la Crucea Dreptăţii

Societatea Junilor Dorobanti organizeaza vechea sarbatoare a junilor numit Jocul Stramosesc de la Crucea Dreptăţii: Fântâniţa Popii (în capătul strazii Pajistei, lânga rezervorul de apa), in data de 20 august 2017.
Societatea Junilor Dorobanti ii invita pe toti brasovenii, precum si pe turistii aflati in orasul nostru, amatori de românism, să asiste la vechiul obicei al junilor numit Scoaterea la joc a fetelor nemaritate din Schei de catre Junii Tineri.

Acesta este unul dintre putinele momente din an in care junitele scot de la naftalina frumosul costum popular din Schei alcatuit din amna si laibar de brocart, camasa de borangic, „pumni” cusuti cu fir de argint si brauri cu paftale din metal pretios.

Alte articole:   Brașovul, primul loc în topul destinațiilor preferate ale românilor pentru vacanţa de Paşte

Orarul evenimentului este următorul:

  • 10.00 – Piata Unirii, hora junilor in haine civile
  • 13.30 – Aducerea fetelor la joc in haine de june si junita
  • 14:00 Hora junilor, precum si braul, sarba, breaza si ardeleana.
  • Organizatorii ii asteapta pe brasoveni si turisti cu un bufet traditional si cu o formatie de muzica populara (Formatia Hora din Brasov )

Daca vremea este nefavorabila, Jocul stramosesc de la Crucea Dreptatii se va amana pentru data de 27 august 2017, ne-a precizat reprezentantul Societatii Junilor Dorobanti, Ioan Bobit.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate