
Ferma de Biodiversitate Cobor pregătește ceaunele pentru Întrecerea Gulașurilor, ediția a II-a.
Ferma de Biodiversitate Cobor invită pasionații de gătit și natură, în data de 12 octombrie, la cea de-a doua ediție a concursului „Întrecerea Gulașurilor”.
Un eveniment dedicat întregii familii, care promite o zi plină de savoare și activități interactive în aer liber.
Evenimentul este organizat de Ferma de Biodiversitate Cobor și Fundația Conservation Carpathia. Biletele sunt disponibile pe iaBilet.ro, iar accesul copiilor până la 7 ani este gratuit.
O competiție cu suflet și savoare
Opt echipe de bucătari entuziaști, din toate colțurile țării, își vor sufleca mânecile și vor transforma carnea de Sură de stepă, crescută organic la ferma Cobor, în gulaș, realizat după propria rețetă, cu secrete numai de ei știute. Fiecare echipă va încerca să aducă o bucățică din creativitatea sa și se va întrece pentru a câștiga titlul de „Cel mai bun gulaș”.
Publicul este invitat să susțină echipele, să se delecteze cu gulașul pregătit, biletul include două porții, dar să și participe la activitățile special pregătite cu ocazia Întrecerii Gulașurilor, la Ferma de Biodiversitate Cobor.
„Întrecerea Gulașurilor este mai mult decât o competiție culinară – este un prilej de a ne aduna cu toții și de a celebra tradițiile locale și comunitatea. La Cobor, îmbinăm bucuria gustului autentic cu grija pentru mediul înconjurător, promovând un turism sustenabil care sprijină atât economia locală, cât și conservarea peisajului natural. Fiecare ceaun spune o poveste, iar fiecare preparat este o invitație de a descoperi bogăția naturală și culturală a acestui loc special”, a declarat Istvan Szabo, Director dezvoltare Afaceri Verzi, Fundatia Conservation Carpathia.
Un eveniment pentru toată familia
Întrecerea nu este doar pentru bucătari! Întreaga zi este presărată cu activități pentru toate vârstele: în timp ce gulașul fierbe în ceaune, copiii vor avea propriile provocări pe Ulița Copilăriei – o competiție care le va pune la încercare rapiditatea, capacitatea de a lucra în echipă, în timp ce îndeplinesc probe formate din activități specifice vieții la țară.
De la aranjatul lemnelor, până la alegerea boabelor de fasole, copiii vor redescoperi frumusețea vieții la sat, dar și muncile specifice traiului de zi cu zi. Totul într-o competiție distractivă și antrenantă.
Și pentru cei care doresc să învețe ceva nou, în cadrul evenimentului va fi organizat și un atelier de gătit cu carne de sură de stepă.
Un peisaj de poveste
Pe lângă gulașul delicios, Ferma de Biodiversitate Cobor oferă un cadru natural de vis: dealuri aurii, aer proaspăt și o liniște perfectă pentru un weekend relaxant. Pe lângă mâncare, oamenii pot descoperi viața tihnită a celui mai vechi sat transilvănean, Cobor.
Programul zilei
- 08:00 – 09:00: Sosirea și instalarea echipelor
- 09:00 – 13:00: Prepararea gulașului
- 10:00 – 11:00: Sosirea participanților
- 11:00 – 13:00: Ulița copilăriei – competiție pentru copii
- 13:00 – 13:30: Predarea gulașului pentru jurizare
- 13:00 – 15:00: Servirea gulașului publicului
- 15:00 – 16:00: Atelier de gust – ne lăsăm inspirați de ideile unui bucătar care va găti o rețetă live
- 16:00 – 17:00: Premiere și moment artistic
Înscrieri și bilete
Biletele sunt disponibile pe iabilet.ro, iar în prețul fiecărui bilet sunt incluse două porții de gulaș care promit să vă lase fără cuvinte. Pentru cei mici (copiii sub 7 ani), accesul este gratuit!
Echipele care doresc să intre în competiție trebuie să se înscrie până pe 8 octombrie, completând formularul AICI.
Participarea echipelor de gătit gulaș este gratuită, dar locurile sunt limitate!
Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!