Intrare gratuită, în aprilie, la Muzeul Sportului și Turismului Montan

Intrare gratuită, în aprilie, la Muzeul Sportului și Turismului Montan

Intrarea la Olimpia – Muzeul Sportului și Turismului Montan este gratuită, în luna aprilie.

Conducerea instituţiei anunţă că accesul este gratuit la Olimpia-Muzeul Sportului şi Turismului Monta pentru braşoveni şi turişti pe tot parcursul lunii aprilie.

O veste importantă pentru copii, părinţi, bunici, localnici şi turişti: pe tot parcursul lunii aprilie intrarea este gratuită!

Conducerea instituţiei vă aşteaptă cu mic, cu mare, de marți până duminică între orele12:00-20:00, să descoperiți un patrimoniu legendar în cel mai tânăr muzeu al țării!

Proiectul este realizat de Muzeul Judetean de Istorie Brasov cu sprijinul Consiliului Judeţean Braşov şi finanțat prin Granturile SEE 2014 – 2021 în cadrul Programului RO-Cultura„, transmite instituţia de cultură.

Alte articole:   SONDAJ Doru Dima la Culisele Zilei cu Sebastian Dan: Newsbv.ro este în topul televiziunilor locale

Expoziția de bază este amenajată la parterul clădirii Olimpia, şi este împărțită cronologic în trei secțiuni: ,,Începuturile” (a doua jumătate a sec. XIX – începutul sec. XX), ,,Brașovul sportiv interbelic” și ,,Sportul popular”.

Primul muzeu din România dedicat istoriei sportului și turismului montan s-a deschis la Brașov la finalul unii martie, în ,,Olimpia”, fostul sediu al Reuniunii de patinaj, clădire construită la sfârșitul secolului al XIX-lea, restaurată de Muzeul Județean de Istorie Brașov, cu sprijinul Consiliului Județean Brașov, în perioada 2021– 2023.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   ANM: Vremea se schimbă radical de mâine. Ploi însemnate cantitativ în întreaga ţară

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!