Instanța a decis: APDT prezidată de Macedonschi a dat o gaură de 90.000 de euro Consiliului Județean (ep. 1)

Instanța a decis: APDT prezidată de Macedonschi a dat o gaură de 90.000 de euro Consiliului Județean (ep. 1)

La finalul lunii trecute, Curtea de Apel Brașov a pronunțat sentința definitivă în procesul intentat de căre Consiliul Județean Brașov Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului, condusă de consilierul local Cristian Macedonschi la momentul realizării prejudicului de 399.528 de lei.

„Respinge recursul formulat de recurenta – pârâtă Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din Judeţul Braşov împotriva sentinţei civile nr. 536/CA/06.04.2017 a Tribunalului Braşov – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, pe care o menţine. Obligă recurenta – pârâtă să plătească intimatei – reclamante UAT Judeţul Braşov suma de 2.603,12 lei cu titlu de cheltuieli de judecată în recurs. Definitivă. Pronunţată azi, 23.07.2020, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei” = soluția, pe scurt, a instanței.

Tribunalul Brașov dispunea, în 6 aprilie 2017, admiterea acțiunii Consiliului Jdueâen Brașov și a constatat nulitatea contractului de cooperare nr. 6139/25.06.2013 / „Promovarea evenimentelor majore din județul Brașov în scopul dezvoltării turistice a județului «Turnirul cetăților» Brașov și «Oktoberfest»”, încheiat între părți.

Mai mult, instanța a obligat APDT să plătească Consiliului Județean Brașov următoarele sume: 399.528 de lei reprezentând depitul principal, majorări de întârziere aferente debitului principal, calculate la data de 25.06.2013 până la plata efectivă debitului, conform prevederilor legale, precum și 2.625 de lei, cheltuieli de judecată.

Instanța a constat faptul că, în cazul promovării „evenimentului cultural Oktoberfest”, APDT a finanțat, de fapt, o activitate producătoare de profit a firmei Bonima SRL, cea care deținea marca înregistrată Oktoberfest (pierdută ulterior, în instanță. AMĂNUNTE AICI!). Ar mai fi de spus că Macedonschi, conform unei declarații de avere, a încasat ceva bani de la Bonima SRL… Interesant mai este de precizat că, în timpul procesului, APDT a aruncat „pisica moartă” în curtea Clublui Economic German Brașov, care ar fi fost paravan pentru afacerea Bonima SRL… Dar, despre aceste chestiuni, pe larg, în episoadele următoare.

Întrebarea este cine plătește, că din veniturile APDT…

Interesant este de văzut cine este în spatele APDT, for la cârma căruia a ajuns Cristian Macedonschi, cel care a avut o adevărată campanie mediatică în urmă cu câțiva ani: „unde lege nu-i tocmeală!”. Așa a stabilit și instanța…

Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului din judetul Brasov (APDT Brasov), fondata in anul 2006, de catre Consiliul Judetean Brasov, membru fondator principal, reprezinta „un proiect de dezvoltare locala creat intr-un parteneriat public privat, si are drept scop promovarea unitara a obiectivelor turistice reprezentative ale judetului Brasov pe plan national si international”.

Obiectivele Asociatiei

  • *implementarea, monitorizarea, evaluarea si adaptarea la tendinte si schimbari socio-economice a Strategiei de Dezvoltare a Turismului din judetul Brasov.
  • * infiintarea de centre de informare turistice in judetul Brasov, sprijinirea desfsurarii activitatii acestora si crearea unei retele organizate a acestor centre (un exemplu de buna practică este cel de la Dârste, de pe DN1….).
  • *organizarea si coordonarea activitatilor de cercetare in turism.
  • * incurajarea initiativelor, practicilor, proiectelor in domeniul turismului durabil.
  • * producerea si distribuirea de materiale de promovare si/sau marketing turistic.
  • * identificarea resurselor financiare, inclusiv programe de finantare a unor proiecte noi ori a celor in domeniul turismului.
  • * redactarea, implementarea, monitorizarea si oferirea de asistenta tehnica si/sau consultanta, dupa caz, pentru astfel de proiecte atat pentru propriul beneficiu cat si in beneficiul membrilor, la cererea scrisa a acestora, precum si in beneficiul altor persoane fizice sau juridice la solicitarea acestora.

Membri fondatori:

– Judetul Brasov
– Municipiul Sacele
– Orasul Rasnov
– Orasul Predeal
– Comuna Vama Buzaului
– Comuna Sambata de Sus
– Camera de Comert si Industrie Brasov
– Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism
– ANTREC filiala Brasov
– Asociatia de Ecoturism Trans-Silva SVAP-RO Vama Buzaului
– Asociatia investitorilor SOS Poiana Brasov

Membri APDT Brasov – 2019

– U.A.T. Municipiul Fagaras
– S.C. Aro Palace S.A.
– S.C. Active Holidays S.R.L.
– S.C. Belfort Hotel Company S.R.L.
– S.C. Bistro de l’Arte S.R.L.
– S.C. Centrum House S.R.L. (Hostel Brasov)
– S.C. Compania de Administrare a Domeniului Bran S.R.L.
– S.C. Coronensishomes S.R.L. (Vila Katharina)
– S.C. Euro Tour S.R.L. (Grup Ambient)
– S.C. Food Bar Consult S.R.L.
– S.C. Iporo Com S.R.L. (Hotel Kronwell)
– S.C. Kolping Concept S.R.L. (Hotel Kolping)
– S.C. Maydon Top Turism S.R.L. (Complex turistic 3 Stejari)
– S.C. Regalina Natural S.R.L. (Complex Casa din Bran) 
– S.C. Royal Fish & Sea Food S.R.L.
– Federatia Industriei Hoteliere din Romania (F.I.H.R.)
– Fundatia Michael Schmidt
– Asociatia Carpatina Ardeleana a Turistilor /SKV/Siebenbürgischer Karpatenverein
– P.F.A. Ghid turistic Cristian Caprioara
– P.F. Gliga Ionut

Membrii Asociatiei

Pot fi membri ai Asociatiei persoane fizice sau juridice care sunt de acord cu toate prevederile statutului si care, prin activitatea desfsurata sau in considerarea calitatilor ce le au, prezinta un interes in domeniul turismului si pot contribui la indeplinirea scopului si obiectivelor Asociatiei.

Revenind la întrebarea de unde vor fi dați banii, răspunsul logic ar fi de la membrii cotizanți. Frumusețea este aceea că se ajunge ca și Consiliul Județean să dea o cotă parte din acești bani care se întorc înapoi în propria vistierie…

Ulterior, tot logic ar fi ca membrii cotizanți să se îndrepte împotriva celor care au decis cheltuirea banilor, în vederea recuperării sumelor. Dacă în cazul partenerilor privați, poate fi o chestiune opțioonală, în cazul instituțiilor publice devine o obligație, pentru că altfel problema ajunge în atenția Curții de Conturi…

Mai trebuie spus că newsbv.ro a scris în nenumărate rânduri despre activitatea îndoielnică a APDT, dar cei care ar fi trebuit să audă și să ia măsuri, la acea vreme, au preferat să întoarcă privirile în alte direcții.

Iată câteva titluri:

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate