Începe lupta pentru Cerbul de Aur

Începe lupta pentru Cerbul de Aur

Portalul cu știri din și despre Brașov/brașoveni – newsbv.ro – a solicitat președintelui Comisiei de Cultură din Consiliul Local, Radu Pușcariu, să își prezinte punctul de vedere asupra reorganizării (sau nu?) a Festivalului internațiunal de muzică ușoară.

„La solicitarea Dvs., pot să vă spun că, la această oră, marca înregistrată aparține în totalitate TVR (inițial co-proprietar al mărcii era compania Metal Instant Beton, care se ocupa de construirea scenei). În contextul în care se cunoaște situația financiară dificilă cu care se confruntă Televiziunea Română, este greu de crezut că aceasta va avea capacitatea finaniciară pentru a organiza, de anul viitor acest festival la Brașov“, a precizat Radu Pușcariu.

Alte articole:   Partidele și persoanele care au intrat în competiția pentru Consiliul Județean Brașov

În acest context, el vine și cu o propunere care ar reda comunității din Brașov un eveniment de marcă, știut fiind că un festival de o anumită ținută și calitate aduce un renume care, alături de alte evenimente de interes internațional, ar putea face din Brașov o capitală turistică a României, ale cărei puncte de atracție să nu fie sezoniere, respectiv pârtiile de schi.

Radu Pușcariu

„Împreună cu colegii mei, voi propune atât Ministrului Culturii, cât și președintelui TVR, să facem demersurile necesare, astfel încât marca înregistrată „Cerbul de Aur“ să fie cedată gratuit brașovenilor, Consiliului Județean, care în parteneriat cu Consiliul Local  să organizeze Festivalul. Mai mult, TVR va avea un drept de preemțiune de televizare a evenimentului, pe care îl vom scoate la licitație contra unei sume minime. Renumele Brașovului nu va crește dacă nu reușim să gândim în perspectivă și să punem la punct eveniment de anvergură. Trebuie să renunțăm la evenimente de interes conjunctural sau electoral, gen Fstivalul Pieței Unirii și să ne preocupăm să facem, cu puținii bani pe care-i avem, evenimente de larg interes, pentru că nu degeaba spuneau bătrânii că suntekm prea săraci să ne îmbrăcăm ieftin“, a concluzionat Radu Pușcariu.

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate