Începe înscrierea la creşă sau la grădiniţă. Câte locuri sunt disponibile în Braşov

Începe înscrierea la creşă sau la grădiniţă. Câte locuri sunt disponibile în Braşov

De astăzi începe înscrierea la creşă sau la grădiniţă pentru anul şcolar 2024-2025. Pe 14 iunie se vor afişa listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere.

Înscrierea la creşă sau la grădiniţă începe luni şi se încheie pe 14 iunie – prima etapă, potrivit metodologiei şi calendarului elaborate de Ministerul Sănătăţii, transmite Agerpres.

Pe 14 iunie se vor afişa listele copiilor înscrişi şi locurile libere după prima etapă de înscriere.

Cea de-a doua etapă de înscriere este cuprinsă între 17 iunie şi 5 iulie, la această din urmă dată fiind anunţate listele copiilor înscrişi şi locurile rămase libere.

Între 19 şi 29 august are loc etapa de ajustări – înscrierea copiilor care nu au fost înscrişi în primele două etape şi care nu au participat la înscriere.

Alte articole:   Prima ediție a festivalului de artă „Film în Sat”, la Întorsura Buzăului

Pe 30 august se vor afişa listele copiilor înscrişi şi numărul de locuri libere după etapa de ajustări.

La creșă pot fi înscriși copiii care au între trei luni și trei ani, iar la grădiniță cei care au vârste cuprinse între trei și șase ani.

Câte locuri sunt disponibile în Braşov

Metodologia prevede că cifrele de şcolarizare vor firealizate în aşa fel încăt să cuprindă toţi copiii de 4 ani în grupa mijlocie şi toţi copiii de 5 ani în grupa mare.

La nivelul municipiului Brașov sunt disponibile în jur de 900 de locuri, iar la nivel de judeţ sunt aproximativ 17.000.

Alte articole:   Nicu Alifantis, Ducu Bertzi şi Vasile Şeicaru la Festivalul Național de Folk „Vama de la munte”. Programul evenimentului

Nivelul antepreşcolar prevede însceierea copiilor de 3 ani, în limita locurilor disponibile. La nivelul municipiului Brașov, în creșe sunt aprobate 1.062 de locuri și sunt disponibile 701.

Formularele tip pentru înscrierea la grădiniță și creșă sunt disponibile pe site-ul Inspectoratului Școlar Judeţean (IŞJ) Brașov, AICI.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Whatsapp și Telegram !

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate