Iarna nu-i ca vara la Ministerul Sănătății: campanie antigripă fără vaccinuri

Iarna nu-i ca vara la Ministerul Sănătății: campanie antigripă fără vaccinuri

Ministerul Sănătăţii a anunţat cu surle și trâmbițe că, în acest an, vaccinarea împotriva gripei va demara mai devreme, pentru că va fi o adevărată nebunie peste epidemia de coronavirus să apară și una de gripă…

Numai că îngrijorarea ministerială a rămas la nivelul de vorbe. suntem aproape la jumătatea lunii octombrie, iar dozele de vaccin nu există încă pe piața românească. În municipiul Brașov am încercat să cumpărăm vaccin antigripal la cinci farmacii din centrul orașului, care aparțin de diverse lanțuri farmaceutice. La medicii de familie nu se găsesc, dar nici cu banii jos oamenii nu au de unde să le cumpere.

Alte articole:   Cu mic, cu mare, au învățat despre reciclare

„Au venit câteva doze, luna trecută, dar s-au vândut foarte repede. Noi am făcut comenzi, dar nu am primit încă nimic de câteva săptămâni. se vorbește de un al doilea lot care va fi importat”, ne-a spus o farmacistă de la o unitate de pe strada Republicii.

Preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Braşov, Mirela Zamfirescu, a confirmat că nu există vaccin antigripal de cumpărat în toată țara și sunt așteptate dozele comandate, posibil doar în luna decembrie:

„Așteptăm ceva la jumătatea lunii decembrie, din păcate. Sunt doi producători de vaccinuri și cam asta ne-au spus – că medicii de familie vor primi mult mai mult. Problema este destul de gravă pentru că eu, de exemplu, la farmacia pe care o administrez, am deja mai mult de 100 de persoane puse pe o listă. Sunt persoane trecute de 65 de ani. I-am trimis către medicul de familie. Medicii de familie spun că nu au primit – au dreptate și ei”, a precizat Mirela Zamfirescu.

În cabinetele medicilor de familie nu sunt vaccinuri antigripale, dar aici sunt așteptate după 15 octombrie.

Alte articole:   Miercurea Mare, ziua în care Iuda l-a vândut pe Iisus 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate