Guvernul a tăiat banii pentru salariile profesorilor din Brașov!

Guvernul a tăiat banii pentru salariile profesorilor din Brașov!

Elev profesor tablaPrimăria Brașov a contestat proiectul de ordonanță de urgență privind rectificarea bugetului de stat, la capitolul referitor la salariile și indemnizațiile profesorilor.

Astfel, deși pentru municipiul Brașov sunt necesare 8 milioane de lei, conform intenției Guvernului se vor aloca doar 5,7 milioane de lei. De asemenea, Guvernul nu a alocat niciun leu pentru plata salariilor pe care profesorii le-au câștigat în instanță, la acest capitol fiind necesare 147.000 de lei.

„Dacă vă uitaţi pe site-urile Ministerului de Finanţe şi al Ministerului Muncii, sunt postate sumele pe care le alocă Guvernul, după rectificarea bugetară actuală, pentru plata salariilor cadrelor didactice. Conform celor două site-uri, pentru întreg judeţul Braşov este alocată suma de 5,7 milioane de lei, dar numai pentru municipiul Braşov este necesară suma de 8 milioane de lei. Nu ştiu ce o să se întâmple. Cert este că, dacă nu se revine la o situaţie normală ca şi necesar de plafon, profesorii nu-şi vor putea lua salariile în următoarea perioadă. Nu este obligaţia municipiului Braşov, ca şi structură de buget, să le plătească din venituri proprii. Plata salariilor cadrelor didactice se face din cotele defalcate de TVA colectate pe raza judeţului Braşov“, a spus edilul.
El a precizat că, vara trecută, a anunţat ministerele, a discutat cu miniştrii implicaţi, a făcut adrese referitoare la sumele necesare plăţii salariilor cadrelor didactice, dar nu s-a întâmplat nimic. De asemenea, Scripcaru a spus că zilele următoare îi va informa şi pe parlamentarii de Braşov de situaţia existentă şi de pericolul ca profesorii să nu-şi primească salariile.
De asemenea, Scripcaru a afirmat că miercuri dimineaţa l-a informat pe prefectul Braşovului, Mihai Mohaci, şi pe reprezentanţii Direcţiei Regionale a Finanţelor Publice Braşov, făcând, de asemenea, o contestaţie adresată minsterelor de Finanţe şi Muncii, precizând că suma necesară pentru salariile profesorilor este de 8 milioane şi nu de 5,7 milioane aşa cum a apărut pe site-urile celor două ministere.

Alte articole:   DigCompRo: Sute de mii de români vor dobândi competențe digitale de bază

Probleme sunt și în ceea ce privește asigurarea fondurilor necesare pentru plata indemnizațiilor persoanelor cu handicap și a însoțitorilor acestora, deficitul fiind de 1,9 milioane de lei.

„Bani nu există nici pentru plata a 950 de persoane, însoţitori a persoanelor cu handicap din municipiul Braşov, fonduri care vin tot de la Ministerul Muncii. Noi am făcut aceste plăţi în decursul anului, la fel ca şi la profesori, din venituri proprii, cu toate că nu era obligaţia noastră, ci a celor de la Ministerul Muncii, pe considerentul că vom primi banii. Constatăm acum că nu primim nici banii pe care i-am alocat din bugetul municipalităţii, dar nici nu primim sumele necesare pentru lunile noiembrie şi decembrie. Noi nu avem bani să plătim obligaţiile Ministerului Muncii şi nu este corect acest lucru. La rectificarea bugetară pe care o vom face joi vom aloca bani pentru subvenţia la căldură şi pentru subvenţia la transportul în comun în municipiul Braşov până la sfârşitul acestui an. Nu există alţi bani în bugetul municipalităţii, chiar dacă am dori. Nu mai am de unde să mai tai“, a concluzionat primarul.

Alte articole:   Judeţul Covasna are cea mai mică rată de promovare din ţară la examenul teoretic pentru permisul de conducere

contestatii

 

Scripcaru a adăugat că nu vrea să creeze panică, dar vrea să atragă public atenţia, ca să afle şi cei care vor fi afectaţi şi cei care trebuie să facă demersurile necesare pentru a rezolva problemele.

 

 

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate